Umění se loučit. Štěpánek se zařadil mezi české sportovce, kteří končili kariéru ve velkém stylu

Tomáš Rosický, Vladimír Šmicer, Marek Jankulovski nebo třeba Petr Švancara. To jsou jména sportovců a v tomto případě fotbalistů, kteří se v Česku rozhodli oslavit svou kariéru velkolepou rozlučkou. Teď se k nim přidal vůbec první tenista - Radek Štěpánek.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozesmátí Radek Štěpánek a Novak Djoković.

Rozesmátí Radek Štěpánek a Novak Djoković. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Když se před časem v Brně loučil s kariérou Petr Švancara, tleskalo mu při tom přes 30 tisíc lidí, což je nedostižně nejvyšší návštěva na fotbale v Česku za posledních skoro 20 let. Oslavit kariéru Tomáše Rosického přijelo na Letnou několik světových jmen a na hvězdné obsazení měl štěstí i tenista Radek Štěpánek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Umění se loučit. Štěpánek se zařadil mezi české sportovce, kteří se loučili ve velkém stylu

Mít na kurtu jako hlavního hosta nejlepšího tenistu posledních osmi či deseti let Novaka Djokoviće, k tomu legendárního Andreho Agassiho a ještě speciální videopozdravy Ivana Lendla, Rogera Federera či Rafaela Nadala, to je možná podobné, jako kdyby se u rozlučky fotbalisty v Česku objevili Lionel Messi, Cristiano Ronaldo či Zinedine Zidane dohromady.

A pokud jsme zmínili slavné fotbalisty, i ty Štěpánek na rozlučce měl - pozval do svého týmu držitele Zlatého míče Pavla Nedvěda a brankáře Petra Čecha, k tomu ještě nejúspěšnějšího hokejistu české éry Jaromíra Jágra.

„Začal jsem tím, že jsem hledal, s kým bych to mohl odehrát, a pak jsem oslovoval své kamarády a lidi, kteří v mé kariéře hodně znamenali a od kterých jsem se učil,“ řekl Radek Štěpánek, který kromě velkých jmen vsadil i na silný příběh, zřejmě jeden z nejzásadnějších prvků úspěšných exhibicí.

Djoković, Agassi, Jágr, ale hlavně Štěpánek. Bývalý tenista uspořádal hvězdnou rozlučku s kariérou

Číst článek

Zmíněný Petr Švancara sám chodil na brigády a kvůli rozlučce probudil aspoň na chvíli zchátralý stadion za Lužánkami, kultovní místo brněnských fotbalových fanoušků. Štěpánek se prezentoval jako český lev, kterého nosil na reprezentačním dresu, když bojoval o olympijské medaile a daviscupové tituly, navíc ten první vybojoval po výhře nad Španělem Nicolásem Almagrem právě v libeňské hale, na místě slavnostního konce kariéry.

„Když jsem se vrátil do Davis Cupu, nastoupil jsem v české vlajce, aby lidi věděli, jak moc pro mě znamená naši zemi reprezentovat. Z vlajky jsem pak přešel nejdřív k malovanému lvíčkovi, až jsem skončil u tohohle, se kterým jsem vyhrál rozhodujícím zápase proti Almagrovi. Lidi mi začali říkat, že jsem český lev, takže se to všechno takhle nějak přirozeně vyvíjelo,“ vyprávěl Štěpánek.

V Česku zatím stále platí, že drtivá většina úspěšných a slavných profesionálů končí kariéru v tichosti. Ale možná se časy mění. Jen tento rok se společně s fanoušky ve velkém stylu rozloučily minimálně tři významné osobnosti napříč různými sporty - fotbalista Tomáš Rosický, házenkář Filip Jícha a teď naposledy tenista Radek Štěpánek.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme