Krejčíková si poprvé zahraje semifinále wimbledonské dvouhry, porazila Ostapenkovou

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila poprvé v kariéře do semifinále Wimbledonu. Osmadvacetiletá česká hráčka porazila na trávě v All England Clubu turnajovou třináctku Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska 6:4, 7:6 za hodinu a 42 minut. O druhé grandslamové finále se vítězka Roland Garros z roku 2021 utká ve čtvrtek s předloňskou šampionkou a nasazenou čtyřkou Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu, která zdolala Ukrajinku Elinu Svitolinovou 6:3, 6:2.

Londýn (Aktualizováno: 17:00 10. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Krejčíková

Česká tenistka Barbora Krejčíková | Foto: John Walton | Zdroj: Profimedia

Krejčíková je druhou českou semifinalistkou Wimbledonu za poslední dva roky. Nasazená jednatřicítka udělala další krok k tomu, aby v Londýně navázala na loňský triumf Markéty Vondroušové. V All England Clubu si opět vylepšila své maximum, dosud zde byla nejlépe před třemi lety v osmifinále. Grandslamové semifinále si zahraje podruhé.

Krejčíková prolomila proti Ostapenkové sérii tří porážek a upravila vzájemnou bilanci na 3:5. S Rybakinovou se utkala dosud dvakrát, oba zápasy vyhrála. Naposledy uspěla před dvěma lety v Ostravě.

Chyby, pak dominance

Krejčíková začala čtvrtfinálový duel dvěma dvojchybami. Úvodní hru na servisu ale uhájila a poté už byla suverénní. Ve třetí hře získala brejk a za 32 minut i první set

Ostapenková se ale nevzdala. Tentokrát to byla ona, kdo se ve čtvrté hře druhé sady dočkal brejku. Krejčíková mohla vzápětí manko smazat, Lotyška ale pátý game, který šel přes šest shod, udržela a utekla do vedení 4:1.

Krejčíkové se podařil obrat. Díky čtyřem vyhraným gamům za sebou vedla 5:4 a podávala na vítězství. O rok mladší Lotyška ji ale k mečbolu ještě nepustila. Srovnala a set dospěl do tie-breaku.

V něm sice Krejčíková ztrácela 1:2, díky čtyřem míčkům v řadě ale získala klíčový náskok. Za stavu 6:3 ještě první mečbol nevyužila, ten druhý už ale ano a mohla radostně zvednout ruce nad hlavu.

Soupeřka pro semifinále

V semifinále bude její soupeřkou Rybakinová, která porazila nasazenou jednadvacítku Svitolinovou za 62 minut. Soupeřku předčila v počtu vítězných míčů 28:8. V duelu přišla jen jednou o servis.

Rodačka z Moskvy reprezentující Kazachstán je v semifinále grandslamu potřetí. Vedle předloňského triumfu v All England Clubu se dostala vloni do finále Australian Open.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme