59 výher v jedné sezoně. Basketbalisté Houstonu mají nový klubový rekord

Basketbalisté nejlepšího týmu letošního ročníku NBA Houstonu porazili New Orleans 114:91 a 59. výhrou vylepšili klubový rekord. Do konce základní části zbývá Rockets odehrát ještě devět utkání a na druhý celek tabulky Západní konference Golden State mají náskok čtyři a půl vítězství. New Orleans Pelicans v pátém utkání během týdne viditelně došla energie, ani jednou nevedli a poprvé během této série prohráli, přesto drží 6. místo.

Houston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

James Harden v zápase proti New Orleans Pelicans

James Harden v zápase proti New Orleans Pelicans | Foto: Troy Taormina-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pro osmý triumf Houstonu za sebou hráči kráčeli rázně od úvodu. Po sedmi minutách vedli 21:6, v celém průběhu nejvíce až o 29 bodů a tak mohl kouč Mike D’Antoni šetřit opory. James Harden stihl za tři čtvrtiny nastřílet 27 bodů a osmkrát asistoval. Sekundoval mu pivot Clint Capela, který se postaral o 18 bodů, 16 doskoků a 6 bloky vyrovnal svoje osobní maximum.

Basketbalisté Houstonu vyrovnali deset zápasů před koncem základní části klubový rekord v počtu výher v sezoně

Číst článek

„Jen další výhra do sbírky,“ říkal zámořským novinářům po rekordním vítězství Rockets Eric Gordon, který při absenci ústředního rozehrávače Chrise Paula nastoupil podruhé za sebou v základní sestavě, čehož využil k 19 bodů. „Máme vyšší cíle,“ zopakoval.

New Orleans se mohli tradičně spolehnout na podkošového hráče Anthonyho Davise, který i když proseděl poslední dvanáctiminutovku, zapsal do statistik 25 bodů a osm doskoků. Nikdo další se ale k němu výrazněji nepřidal. Druhým nejlepším střelcem byl náhradník CHeick Diallo s 15 body, na dvouciferný počet dosáhli už jen další dva jejich spoluhráči.

 „Neříkám, to jako omluvu, ale hráči už byli viditelně trochu unavení, končíme těžkou venkovní sérii, nevstoupili jsme do utkání dobře a to si obzvlášť proti tomuhle týmu nemůžete dovolit, pokud chcete uspět,“ vysvětloval kouč Pelicans Alvin Gentry.

Posunout se v tabulce před New Orleans mohla v případě úspěchu Minnesota, která ale neměla ve Philadelphii šanci, ani jednou nevedla, ale přestože měla manko takřka třicetibodové, nakonec prohrála jen 108:120. 10. triple double v kariéře má na kontě nováček Ben Simmons, když zaznamenal 15 bodů, 12 doskoků a 13 asistencí.

Aaron Gordon přispěl 29 body, 11 doskoky a osmi asistencemi k vítězství Orlanda nad Phoenixem 105:99. Detroit si poradil doma s Chicagem 117:95, když se pivot Andre Drummond blýskl 15 body, 20 doskoky a čtyřmi bloky.

Suns se o poslední příčku na západě dělí s Memphisem, který prohrál doma s LA Lakers 93:100. Dobrou formu potvrdil také další pivot Dwight Howard, který pomohl Charlotte k výhře 102:98 v Dallasu 18 body a 23 doskoky.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme