Basketbalistky USK Praha znají soupeřky pro základní skupinu Euroligy, čekají je i úřadující šampionky

Basketbalistky USK Praha narazí v základní skupině nového ročníku Evropské ligy na obhájce titulu Jekatěrinburg a poraženého finalistu Salamancu. Rozhodl o tom čtvrteční los v německém Freisingu. V osmičlenné skupině potkají ještě Montpellier, Rigu, Benátky, MBA Moskva a vítěze kvalifikačního miniturnaje mezi týmy Sepsi, Kayseri a Szekszárdem. Do čtvrtfinále postoupí čtyři nejlepší celky.

Freising Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas basketbalistek ZVVZ USK Praha v hale Královka

Zápas basketbalistek ZVVZ USK Praha v hale Královka | Zdroj: Profimedia

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové se pokusí vylepšit umístění z minulé sezony, kdy se mezi nejlepších osm týmů nedostaly a vypadly ve skupině s Lyonem, Fenerbahce Istanbul a Gdyní. Ve čtvrtfinále prestižní soutěže chyběly poprvé od sezony 2012/13.

Základní část začne 6. října a bude se hrát do 1. února. Po březnovém čtvrtfinále se Final Four odehraje na začátku dubna.

Své soupeře v Eurocupu znají i hráčky Žabiny Brna, které v základní skupině K vyzvou Castors Braine, Keltern a lepšího z dvojice Gran Canaria a Londýn Lions. KP Brno narazí ve skupině L na francouzské ESB Villeneuve-d'Ascq, vítěze z dvojice Uniao Sportiva a Haukar a také lepšího z duelu Lutych Panthers s Ulriken Eagles.

Los Evropské ligy basketbalistek:

Skupina A: USK Praha, Jekatěrinburg, Avenida Salamanca, Montpellier, TTT Riga, Benátky, MBA Moskva, Sepsi/Szekszard, Kayseri.

Skupina B: Fenerbahce Istanbul, Kursk, Šoproň, Girona, Galatasaray Istanbul, Landes, Gdyně, Valencie/Bourges/Schio.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme