Start tenisty Nadala na olympiádě je nejistý. ‚Nemůžu nic zaručit,‘ řekl po neúčasti na tréninku trenér Moya

Rafael Nadal by měl patřit na milované antuce Roland Garros k favoritům olympijského tenisového turnaje, ale v dějišti her zrušil trénink a otazník tak opět visí nad jeho zdravotním stavem. Trenér Carlos Moya pro španělský rozhlas Onda Cero Nadalův start ve čtvrtek zpochybnil, dnes už byl optimističtější.

Paříž (Aktualizováno: 11:54 26. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal

Rafael Nadal | Foto: Michael Baucher | Zdroj: Profimedia

Osmatřicetiletý Nadal, který v Paříži vybojoval rekordních 14 titulů na antukovém grandslamu, měl ve čtvrtek trénovat s Alexanderem Zverevem, jenže na kurt nešel. „Nemůžu nic zaručit. Rozhodli jsme se, že bude odpočívat a dávat se dohromady. Musíme počkat a uvidíme,“ řekl tenistův kouč Moya. Dnes se Nadal s deblovým partnerem Carlosem Alcarazem společně připravovali, antukový král měl opět obvázané pravé stehno.

Olympijské hry v Paříži zakončil ceremoniál i s Tomem Cruisem, štafetu převzalo Los Angeles

Číst článek

Již v sobotu, kdy tenisové soutěže na pařížských hrách začnou, má osmatřicetiletý Nadal večer zahájit cestu za zlatem s Alcarazem ve čtyřhře. O den později by měl rozehrát singlovou soutěž. Jeho úvodním soupeřem je Márton Fucsovics z Maďarska, hned o kolo později by mohl narazit na Novaka Djokoviče. „Jsme optimisté, že v sobotu bude hrát čtyřhru s Alcarazem. Jak to bude pak, nevím,“ dodal Moya.

Tenisového veterána Nadala omezují různé zdravotní problémy. Naposledy vynechal sezonu na trávě a přípravu na olympiádu absolvoval ve švédském Bastadu, kde postoupil do finále. Z olympiád již má zlata z dvouhry v Pekingu 2008 a deblové z Ria de Janeiro 2016.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme