Messi chce pro Argentinu první titul po 36 letech, Francie zase sahá po historické obhajobě

Fotbalový útočník Lionel Messi se v neděli odpoledne pokusí vyrovnat legendárního Diega Maradonu. Ten totiž před 36 lety dovedl Argentinu k zatím poslednímu titulu na mistrovství světa. V Kataru čeká Argentince utkání o zlato s úřadujícími šampiony z Francie, kteří chtějí obhájit triumf z roku 2018. Takový kousek se povedl naposledy Brazílii v roce 1962.

Lusail (Katar) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi

Lionel Messi | Zdroj: Reuters

Argentina s Francií se naposledy potkaly před čtyřmi roky v osmifinále v Rusku. Francouzi tehdy postoupili po divoké přestřelce, kterou nakonec vyhráli 4:3.

Přehrát

00:00 / 00:00

Messi chce pro Argentinu první titul po 36 letech, Francie zase sahá po historické obhajobě

V neděli odpoledne v Kataru bude opět klíčovým hráčem, stejně jako na celém šampionátu, argentinský kapitán Lionel Messi, který je zatím s pěti brankami a třemi asistencemi nejproduktivnějším hráčem turnaje. Kvalit Lionela Messiho si je vědomý i francouzský trenér Didier Deschamps.

„Co se týče Messiho, je úžasný od začátku turnaje. Před čtyřmi roky to bylo jiné – hrál jako jediný střední útočník. Teď má po boku Álvareze, to mu dává více volnosti. Navíc je jedním z nejlepších na světě. Náš ‚anti Messi‘ plán je tak jasný – snažit se jeho vliv na hru co nejvíc utlumit. Stejně jako to bude dělat Argentina s několika našimi hráči,“ říká Deschamps.

‚Tenhle bronz září jako zlato.‘ Chorvatsko slaví už třetí medaile z mistrovství světa

Číst článek

Argentinci jsou podle bookmakerů mírným favoritem na titul. Jeho obhájci z Francie ale nebudou lehkým soupeřem, v útoku mají historicky nejlepšího reprezentačního střelce Oliviera Girouda a taky rychlonohého Kyliana Mbappeho, který dal v Kataru už taky pět gólů.

„Francie je neskutečně silná a Mbappé je důležitou součástí týmu. My se ale musíme soustředit na sebe a na naši práci. A pak to bude krásné finále,“ říká argentinský obránce Nahuel Molina.

Jestli ve finále titul mistrů světa obhájí Francouzi, nebo zlato vybojují po 36 letech Argentinci, se dozvíte od 16.00 v přímém přenosu Radiožurnálu Sport a v onlinu přenosu na iROZHLAS.cz.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme