Neymar: Kritika byla přehnaná. Jel jsem na mistrovství hrát, ne dostat nakopáno

Fotbalista Neymar vypadl na mistrovství světa s brazilským týmem ve čtvrtfinále a dlouhé dny pak nemohl míč ani vidět. V rozhovoru pro AFP také odmítá kritiku, která se na něj snesla kvůli simulování.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Jel jsem na mistrovství světa hrát, porazit soupeře. Ne dostat nakopáno. Ale jsme velký kluk, na tohle jsem zvyklý,“ reagoval Brazilec Neymar v rozhovoru pro AFP na kritiku jeho chování po faulech soupeřů.

Neymar proležel během mistrovství na zemi už téměř 14 minut. ‚Špatný příklad pro děti,‘ uvedl kouč Mexika

Číst článek

Jako hlavní postava brazilského týmu byl Neymar středem zájmu soupeřů a jejich zákroků. Jen Švýcaři na něj během prvního zápasu spáchali více než desítku faulů. Postupem času se ale fanoušci spíš posmívali jeho často až teatrálním výstupům na zemi.

„Lidé víc kritizují zfaulovaného než toho, co fauloval,“ postěžoval si. „Nemůžu najednou hrát a být rozhodčím, ale občas bych si to přál,“ zapřemýšlel o větší ochraně ze strany sudích.

„Kanárci“ i přes úvodní zaváhání se Švýcarskem vyhráli v Rusku základní skupinu, v osmifinále porazili Mexiko, ale v dalším zápase podlehli později bronzovým Belgičanům.

„Nechtěl jsem míč ani vidět. Ani žádný ze zbývajících zápasů mistrovství. Trápil jsem se, opravdu jsem byl hodně smutný, ale už mě to přešlo. Mám syna, rodinu, přátele. Mnohem víc důvodů být šťastný než smutný,“ prohlásil.

Neymar je aktuálně nejdražším hráčem planety. Majitelé PSG za něj vloni vyplatili Barceloně rekordních 222 milionů euro. V posledních týdnech se objevují spekulace, že by se mohl stěhovat zpět do Španělska, konkrétně do Realu Madrid.

„Zdá se, že ti, co tohle píší, vědí o mém životě víc než já. Nebudu odpovídat na takové otázky, protože se nic nestalo. Všechno to jsou spekulace médií,“ odmítl Neymar zvěsti o přestupu.  

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme