Lidé na Vysočině upřednostňují dražší český česnek před dovezeným

I přes vysokou cenu dávají lidé na Vysočině přednost českému česneku. Podle zákazníků i prodejců se tuzemská zelenina nedá po stránce kvality vůbec srovnávat s česnekem dovezeným ze zahraničí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na česnek byly dlouhé fronty

Na česnek byly dlouhé fronty | Foto: Josef Šmejkal

Na Vysočině se všichni shodují, že český česnek má mnohem výraznější chuť, je pálivější a voňavější. Někteří lidé dokonce tvrdí, že zatímco jim například do bramborákového těsta stačí dát dva stroužky českého česneku, pokud by měli čínský, museli by tam dát celou paličku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Redaktorka Lucie Maxová v Jihlavě zjišťovala, v čem je český česnek vlastně lepší.

V Jihlavě vyjde jedno kilo českého česneku v průměru na 200 až 250 korun. Maďarský česnek je třeba i o stokorunu levnější.

Na Vysočině je navíc stále více prodejců, kteří nabízejí česnek také u silnic. Na trase z Jihlavy do Nového Města na Moravě, což je úsek o délce zhruba 50 kilometrů, jsou hned 4 prodejci.

Hanka Shánělová, Lucie Maxová, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme