Světluška rozzářila pražskou Chuchli. Na pomoc zrakově postiženým se vybralo přes 3,5 milionu

Po loňském dvacátém výročí Světlušky se letos uskutečnil i dvacátý ročník samotného benefičního koncertu Světlo pro Světlušku. Motto koncertu je tentokrát „Spolu přes překážky“ a benefiční akce se uskutečnila v Chuchle Areně v Praze. Koncert přinesl osm hudebních duetů spolu s medailonky a příběhy podpořených jednotlivců a organizací. Během benefiční akce se vybralo přes 3,5 milionu korun.

Praha (Aktualizováno: 22:46 9. 10. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Marie Tichá, Jiří Krhut, Štěpán Kozub, Ben Cristovao nebo Michal Horák. Nejen tito interpreti zazpívali ve Velké Chuchli pro Světlušku. Třeba skupina Chinaski se na světluščí koncert vrrátila po pěti letech, letos v tandemu s nevidomou Ráchel Skleničkovou.

Přispějte na pomoc nevidomým a slabozrakým

Hudební vystoupení bdoprovázel Světluščí sbor, složený z Kűhnova dětského sboru a nevidomých a slabozrakých dětí ze Školy Jaroslava Ježka a ZŠ pro žáky s poruchami zraku na nám. Míru v Praze, smyčcový kvintet Unique Orchestra a další.

Letošní novinkou nebyl jen prostor dostihového závodiště, ale taky to, že se koncert poprvé koná ve všední den. Co ale zůstalo, je moderátorské duo Veronika Khek Kubařová a Karel Kovy Kovář. A nemění se ani způsob, jak Světlušku podpořit.

Je možné zaslat dárcovskou SMS nebo přispět na webu Svítím stále. Přispět pak lze také prostřednictvím QR kódu na televizní obrazovce, případně přes platformu Darujme:

Tomáš Maleček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme