Druhá řada seriálu Stíny v mlze se odkládá. Česká televize premiéru zrušila kvůli střelbě na univerzitě

Česká televize se rozhodla odložit vysílání druhé řady kriminálního seriálu Stíny v mlze. Reaguje tak na tragickou střelbu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. „Zásadním důvodem programové změny byl obsah třetí epizody, ve které dojde ke střelbě na základní škole,“ upřesnil programový ředitel ČT Milan Fridrich. Televize podle něj uvedení považuje v současné době za nevhodné, a odvysílá proto nejdříve reprízu první řady.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Špalková a Jiří Vyorálek v seriálu Stíny v mlze

Petra Špalková a Jiří Vyorálek v seriálu Stíny v mlze | Zdroj: Česká televize

„I přes to, že byly scénáře pro druhou řadu dokončeny už v roce 2022, inkriminované scény natočili filmaři na jaře loňského roku a jedná se o fiktivní příběh, tak Česká televize považuje uvedení druhé řady v současné době za nevhodné,“ vysvětlil programový ředitel ČT Milan Fridrich.

Česká televize hlásí nejvyšší sledovanost od roku 1997. Štědrovečerní pohádku viděly téměř tři miliony lidí

Číst článek

S rozhodnutím souhlasí i generální ředitel ČT Jan Souček. „Česká televize plní svoji veřejnoprávní úlohu ať už ve vysílání hlavní zpravodajské relace Události, tak i v rámci kontinuálního vysílání ČT24 a v jejích pořadech – Studio 6, Interview ČT24, Devadesátka, Události, komentáře. V tuto chvíli proto plně stojím za rozhodnutím Milana Fridricha odsunout premiéru druhé řady Stínů v mlze na později, kdy bude vhodnější se i v hrané tvorbě věnovat tématu bezpečnosti na školách.“

Dvanáct nových dílů seriálu režiséra Radima Špačka měla televize začít vysílat 8. ledna. Diváci se jí ale dočkají až po repríze první řady. Ostatní původně ohlášené jarní premiéry zůstávají beze změny.

mst Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme