Netflix uvedl ‚nezfilmovatelný‘ čínský sci-fi román. Seriálu Problém tří těles se chopili tvůrci Hry o trůny

Jeden z nejprodávanějších titulů žánru hard sci-fi má od 21. březnu svoji seriálovou podobu. Oceňované trilogie Vzpomínka na zemi čínského spisovatele Liou Cch'-sina se ujal Netflix a uvádí ji pod názvem Problém tří těles. Příběh začíná tím, že po celém světě začnou umírat vědci.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O knižní sérii, která poprvé vyšla před šestnácti lety, bývalý americký prezident Barack Obama prohlásil: „Vedle toho, co musí řešit hrdinové v knize, byly mé problémy v Oválné pracovně zcela marginální.“ 

Září v upoutávce na novinku Netflixu. ‚Je to rebel! I když sci-fi není můj oblíbený žánr,‘ tvrdí Nárožný

Číst článek

Romány se totiž vymykají klasické západní sci-fi. Najdete v nich čínskou revoluci, mimozemské civilizace, virtuální realitu a hlavně hodně vědeckých textů.

Ne nadarmo patří Vzpomínka na zemi k vrcholům hard sci-fi — což je podžánr science fiction, který je charakteristický svým zaměřením na vědeckou správnost a přesnost. I proto jsou fanoušci z celého světa zvědaví, jak si s předlouhou Netflix poradil.

Náročné adaptace se zhostili tvůrci další zdánlivě nenatočitelné ságy – Hry o trůny – David Benioff a D. B. Weiss. A tak není překvapením, že v seriálu, který se jmenuje podle první ze tří knih Problém tří těles, hraje třeba Liam Cunningham, představitel Davose Mořského, nebo John Bradley, který ztvárnil Samwella Tarlyho.

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme