Neefektivní změna. Na konci března po půl roce ve funkci skončí ředitelé kanálů ČT1 a ČT2

Na konci března skončí ve funkcích výkonní ředitelé kanálů ČT1 a ČT2 České televize Jiří Kokmotos a Jan Štern. Oba se ujali svých funkcí loni v říjnu po nástupu nového generálního ředitele Jana Součka při reorganizaci řízení. Po šesti měsících se nový model ukázal jako neefektivní a vedení televize oba posty zrušilo. Řízení kanálů ČT1 a ČT2 bude v gesci ředitele divize Program Milana Fridricha. ČT to uvedla v tiskové zprávě.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na konci března skončí ve funkcích výkonní ředitelé kanálů ČT1 a ČT2 České televize Jiří Kokmotos a Jan Štern (na snímku)

Na konci března skončí ve funkcích výkonní ředitelé kanálů ČT1 a ČT2 České televize Jiří Kokmotos a Jan Štern (na snímku) | Foto: Jan Handrejch / Právo | Zdroj: Profimedia

Kokmotos z České televize odchází a Štern přijal funkci programového dramaturga pro dokument a nové formáty.

„Jsem si vědom toho, co jsem deklaroval. Ale sám jsem si stanovil časově jasně ohraničenou zkušební dobu, abychom následně s kolegy z vedení tento proces vyhodnotili a vyvodili závěry,“ uvedl Souček. Výkonní ředitelé dalších menších kanálů zůstávají, neboť jde podle ČT o vysoce specializované programy, které potřebují specifickou dramaturgii a žánrový přístup.

Česká televize hlásí nejvyšší sledovanost od roku 1997. Štědrovečerní pohádku viděly téměř tři miliony lidí

Číst článek

Vyšší měrou se na řízení programů ČT1 a ČT2 bude po zkušenosti minulých měsíců podílet nová výkonná ředitelka výzkumu a analýz Renata Týmová a rovněž vedoucí skladby programu, uvedla ČT v tiskové zprávě.

Programové cíle pro ČT1 a ČT2, které si Souček stanovil, zůstávají nezměněné. Jde především o inovaci schématu, progresivnější skladbu a nové formáty. V tom bude divize Program více spolupracovat s novou ředitelkou divize Obsah Terezou Polachovou.

Úkolem Týmové bude posílit a rozšířit práci s daty, o které se opírá programování České televize a online služeb. Její útvar bude také intenzivněji sledovat evropské trendy v práci s daty, a to nejen od Evropské vysílací unie.

Získaná data bude ČT využívat pro vytváření konkrétních strategií pro přesnější programování na jednotlivé cílové divácké skupiny tak, aby se posilovala vazba ČT s diváky a prohlubovala efektivita veřejné služby.

Souček po svém nástupu zavedl strukturální změny v nejvyšším vedení, kvůli kterým musela Rada ČT schválit změnu statutu televize. Mimo jiné jmenoval čtyři nové ředitele divizí a zároveň každý televizní kanál dostal svého výkonného ředitele.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme