SPORT | Rychlé zprávy

Úterý 23. 4. 2024

Ndicka se může vrátit

Obránce Evan Ndicka z AS Řím se po nedávném kolapsu při utkání italské ligy může naplno vrátit k fotbalu.

Pondělí 22. 4. 2024

Doping Wondemagegnové

Etiopská atletka Zerfe Wondemagegnová dostala pětiletý distanc za dva dopingové nálezy, měla pozitivní test na testosteron a EPO. Dva ze tří vzorků odevzdala na světovém šampionátu v Budapešti a byla zpětně diskvalifikována.

Nadal na Laver Cupu

Hvězdný španělský tenista Rafael Nadal slíbil účast na zářijovém Laver Cupu, což by mohla být jedna z posledních akcí před koncem kariéry.

Jokić, Dončić a Gilgeous-Alexander

Srbský basketbalista Nikola Jokič z mistrovského Denveru je počtvrté za sebou mezi trojicí finalistů na ocenění pro nejužitečnějšího hráče NBA. S Jokićem se ucházejí o cenu Slovinec Luka Dončič z Dallasu a kanadský lídr Oklahomy Shai Gilgeous-Alexander.

Vondroušová sedmá na světě

Česká tenistka Markéta Vondroušová se po semifinálové účasti ve Stuttgartu posunula ve světovém žebříčku na sedmou příčku. Polepšila si o jedno místo.

Výhra Kordové v Houstonu

Americká golfistka Nelly Kordová vyhrála major Chevron Championship v Houstonu a pátým vítězstvím za sebou vyrovnala rekord okruhu LPGA.

Neděle 21. 4. 2024

El Clásico pro Real Madrid

Fotbalové El Clásico vyhrál Real Madrid 3:2 gólem v nastavení, který vstřelil Angličan Jude Bellingham. Šest kol před koncem vede „Bílý balet“ španělskou ligu před Barcelonou už o 11 bodů.

Dečín v semifinále NBL

Prvním semifinalistou play off ligy basketbalistů se stal Děčín. Loňský vicemistr vyhrál i čtvrté čtvrtfinálové utkání s Brnem, na jeho palubovce v neděli zvítězil 94:81.

Házenkáři Plzně ve finále

Házenkáři Plzně jsou prvními finalisty extraligy. Kopřivnici porazili i ve třetím utkání semifinálové série, tentokrát těsně 27:26, a o titul budou hrát v desáté dokončené sezoně za sebou.

Šelmy Brno vyhrály extraligu

Šelmy Brno poprvé ovládly extraligu volejbalistek. Duklu Liberec doma porazily 3:1 na sety a finálovou sérii vyhrály 3:0 na zápasy.

Vítězný Pogačar

Slovinec Tadej Pogačar vyhrál podruhé cyklistický monument Lutych-Bastogne-Lutych. Po sólovém úniku zvítězil před Francouzem Romainem Bardetem.

Nejrychlejší ženský maraton

Olympijská vítězka Peres Jepchirchirová zaběhla světový rekord v maratonu v čistě ženském závodě. V Londýně vyhrála v čase 2:16:16, sedm let staré maximum keňské krajanky Mary Keitanyové zlepšila o 45 sekund.

Verstappen vyhrál v Číně

Obhájce titulu Max Verstappen vyhrál poprvé Velkou cenu Číny formule 1 a navýšil svůj náskok v čele mistrovství světa. Nizozemský jezdec a trojnásobný světový šampion porazil o více než třináct vteřin Landa Norrise z McLarenu.

Nečas skóroval

Martin Nečas přispěl v úvodním utkání 1. kola play-off NHL gólem a přihrávkou k výhře hokejistů Caroliny 3:1 nad New Yorkem Islanders.

Sobota 20. 4. 2024

Vlach pátý v Ankaře

Martin Vlach obsadil na Světovém poháru v moderním pětiboji v Ankaře páté místo. Marek Grycz byl devátý a Jan Kuf skončil ve finále dvanáctý.

Zúžení reprezentačního kádru

V přípravě českých hokejistů na květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě nebudou pokračovat obránci Daniel Gazda s Jakubem Sirotou a útočníci Jiří Černoch a Adam Kubík.

Oceláři vedou ve finále 2:1

Hokejisté Třince porazili ve třetím finále play off extraligy Pardubice 4:3 a v sérii vedou 2:1. Dvěma góly jim k výhře pomohl útočník Libor Hudáček.

Hrubá vyhrála mítink v Nairobi

Česká výškařka Michaela Hrubá vyhrála mítink zlaté kategorie Kontinentální Tour v Nairobi výkonem 190 centimetrů.

Úmrtí na Rallye Šumava

Po vážné nehodě na Rallye Šumava zemřela spolujezdkyně. Při havárii v úvodní rychlostní zkoušce utrpěla zranění, kterým následně v nemocnici podlehla.

Muguruzaová končí kariéru

Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová vítězka Garbiňe Muguruzaová ze Španělska ohlásila ve 30 letech konec tenisové kariéry.

Djoković vynechá turnaj v Madridu

Světová jednička Novak Djoković vynechá antukový turnaj Masters v Madridu, kde slavil tři tituly. Srbský tenista se odhlásil z osobních důvodů.

Verstappen vyhrál sprint v Číně

Nizozemský jezdec Max Verstappen vyhrál sprint v rámci Velké ceny Číny formule 1 a upevnil si vedení v průběžném pořadí mistrovství světa.

Pátek 19. 4. 2024

Perušič se Schweinerem v osmifinále

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner postoupili na turnaji BPT Elite16 v mexickém Tepicu do osmifinále. Poslední utkání skupiny ale kvůli Schweinerovým zdravotním problémům skrečovali

Třinec juniorským mistrem

Hokejisté Třince vyhráli Extraligu juniorů. Proti Kometě Brno dnes otočili utkání z 0:3 na 6:3, a dokonali tak i obrat v sérii z 0:2 na 4:2.

Naděje pro Everton

Fotbalová Premier league oznámila, že odvolání Evertonu proti dvoubodovému odečtu vyřeší do konce sezony. Liverpoolský celek už dříve přišel o šest bodů a v současnosti se pohybuje pouze dva body nad sestupovým pásmem.

Vondroušová porazila Sabalenkovou

Markéta Vondroušová na turnaji ve Stuttgartu porazila Bělorusku Arynu Sabalenkovou 2:1 na sety a postoupila do semifinále. Tam ji čeká lepší z dvojice Coco Gauffová a Marta Kosťuková.

Macháč v semifinále

Tenista Tomáš Macháč s Číňanem Č'-čen Čangem postoupili do semifinále čtyřhry na turnaji ATP v Barceloně. Nasazené jedničky Španěla Marcela Granollerse a Argentince Horacia Zeballose porazili 2:1 na sety.

Nagelsmann zůstává u reprezentace

Trenér německého fotbalového národního týmu Julian Nagelsmann zůstane u reprezentace i po domácím mistrovství Evropy. S DFB prodloužil smlouvu do roku 2026. V posledních dnech se spekulovalo u jeho návratu na lavičku Bayernu Mnichov.

Pondělí 15. 4. 2024

Ndicka propuštěn z nemocnice

Fotbalista AS Řím Evan Ndicka byl den po kolapsu na hřišti při zápase italské ligy propuštěn z nemocnice v Udine. Lékaři podle dnešního prohlášení klubu neodhalili při vyšetřeních žádné problémy se srdcem.

Matthews hvězda týdne NHL

Centr Toronta Auston Matthews se stal největší hvězdou uplynulého týdne NHL. Tradiční anketu vyhrál s bilancí pěti gólů a dvou asistencí ze čtyř zápasů. Celkem má v sezoně na kontě už 69 tref.