Kvitová si ve finále v Berlíně poradila s Chorvatkou Vekićovou a slaví 31. titul na okruhu WTA

Petra Kvitová ve finále turnaje v Berlíně porazila chorvatskou soupeřku Donnu Vekićovou 6:2 a 7:6 a získala tak svůj 31. titul na okruhu WTA. Pro českou tenistku je to šestý triumf na travnatém povrchu a v německé metropoli k němu došla bez ztráty setu.

Berlín (Aktualizováno: 18:30 25. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletá Kvitová potvrdila osm dní před startem Wimbledonu, kde v minulosti dvakrát vyhrála, výbornou formu a získala druhý titul v sezoně.

‚Je to úleva.‘ Legendární tenistka Navrátilová zvítězila v boji s rakovinou, léčila se od ledna

Číst článek

V dubnu kralovala na tvrdém povrchu v Miami. O sedm let mladší Vekićovou porazila popáté ze šesti vzájemných zápasů a počtvrté za sebou. Pomohla si také osmi esy.

Rodačka z Bílovce zahájila 42. finále v kariéře dobře a v prvním setu nabídla Vekićové jen jeden brejkbol, který v páté hře odvrátila. Vzápětí Češka prolomila dvakrát soupeřčin servis za 34 minut vyhrála i první set.

Chorvatka se ve druhé sadě zlepšila, ve třetím gamu získala brejk a vedla 5:3. Kvitová jí však setbol nepovolila, srovnala a duel dospěl do zkrácené hry. V něm Vekićová už výhodu setbolu dostala, za stavu 6:5 ale neuspěla a Češka třemi míčky za sebou vývoj otočila.

Poté, co rodačka z Osijeku nedoběhla na základní čáře return, zvedla Kvitová radostí ruce nad hlavu. Naposledy prohrála zápas na trávě loni ve 3. kole Wimbledonu se Španělkou Paulou Badosaovou.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme