Kvitová potvrdila výbornou formu a v Berlíně jde do finále. Proti Alexandrovové neztratila ani set

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Berlíně do finále a zahraje si o 31. titul na okruhu WTA. Devátá hráčka světa a nasazená sedmička porazila na trávě v německé metropoli Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 6:3, 6:4 a zvládla po sobotní dohrávce se světovou čtyřkou Caroline Garciaovou z Francie (6:4, 7:6) také druhý duel v jednom dni. V rozhodujícím utkání vyzve v neděli Chorvatku Donnu Vekičovou.

Berlín (Aktualizováno: 20:00 24. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v Berlíně postoupila do finále

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v Berlíně postoupila do finále | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletá Kvitová potvrdila, že má více než týden před startem Wimbledonu, který v minulosti dvakrát vyhrála, výbornou formu. V Berlíně stále neztratila ani set a může vyhrát druhý titul v sezoně. Letos triumfovala také na začátku dubna v Miami.

S o sedm let mladší Vekičovou se Kvitová utká pošesté v kariéře, dosud s ní má bilanci čtyř výher a jedné porážky. Naposledy rodačka z Bílovce uspěla proti světové třiadvacítce letos ve 2. kole turnaje v Miami. Vekičová v semifinále zdolala přemožitelku Markéty Vondroušové - Řekyni Mariu Sakkariovou.

Kvitová porazila Alexandrovovou i ve třetím vzájemném zápase a navázala na letošní čtvrtfinálový triumf z Miami. Soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol a sama využila dvě ze šesti příležitostí.

Po hodině a 21 minutách využila druhý mečbol a stala se po Američance Chris Evertové druhou hráčkou, která se dostala v Berlíně do finále po dovršení třiceti let věku. Na travnatém povrchu zabojuje o šestý titul.

Osmadvacetiletá Alexandrovová, která postoupila do semifinále po odstoupení krajanky Veroniky Kuděrmětovové, neprodloužila sérii sedmi výher. Před turnajem v Berlíně triumfovala minulý týden v Hertogenboschi.

Kvitová navázala po několika hodinách na úspěšné utkání s Garciaovou. V něm po zisku úvodního setu nevyužila ve druhé sadě ani jeden ze sedmi brejkbolů, sama se ale mohla spolehnout na výborně fungující podání a postup vybojovala v tie-breaku.

Vondroušová naopak první čtvrtfinále kariéry na trávě nezvládla. V utkání se šestou nasazenou Sakkariovou nevyužila v závěru vyrovnané úvodní sady čtyři setboly a odložený zápas, který se v pátek nemohl uskutečnit kvůli dešti, za hodinu a půl prohrála 6:7, 1:6.

Sokolovská rodačka Vondroušová si zklamání z dvouhry vynahradila ve čtyřhře, v níž spolu s Kateřinou Siniakovou proměnily premiérový společný start v postup do finále. Druhou nasazenou americko-nizozemskou dvojici Desirae Krawczyková, Demi Schuursová v semifinále porazily 6:4, 6:4.

Tenisový turnaj žen v Berlíně (tráva, dotace 780.637 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (7-ČR) - Alexandrovová (Rus.) 6:3, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme