Kvitová zdolala Garciaovou a v Berlíně zahraje semifinále, s turnajem se naopak loučí Vondroušová

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Berlíně do semifinále. V dohrávce čtvrtfinálového programu zdolala světovou čtyřku Caroline Garciaovou z Francie 6:4, 7:6.

Berlín (Aktualizováno: 15:49 24. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během utkání prvního kola v generálce na Australian Open v Adelaide

Petra Kvitová | Foto: Rob Prange | Zdroj: Profimedia

Markéta Vondroušová naopak první čtvrtfinále kariéry na trávě nezvládla. V duelu s šestou nasazenou Řekyní Mariou Sakkariovou nevyužila v závěru vyrovnané úvodní sady čtyři setboly a odložený zápas, který se v pátek nemohl uskutečnit kvůli dešti, za hodinu a půl prohrála 6:7, 1:6.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová zvládla i třetí duel v německé metropoli bez ztráty setu. O postup do druhého letošního finále si ještě v sobotu odpoledne zahraje s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou, která prošla do semifinále po odstoupení zraněné krajanky Veroniky Kuděrmětovové bez boje.

Třiatřicetiletá Kvitová zvládla vyrovnaný duel s Garciaovou za necelé dvě hodiny. Po zisku úvodního setu nedokázala ve druhé sadě využít ani jeden ze sedmi brejkbolů, sama se ale mohla spolehnout na výborně fungující podání a postup vybojovala v tie-breaku.

Vondroušová si zklamání z dvouhry vynahradila ve čtyřhře, v níž spolu s Kateřinou Siniakovou proměnily premiérový společný start v postup do finále. Druhou nasazenou americko-nizozemskou dvojici Desirae Krawczyková, Demi Schuursová v semifinále porazily 6:4, 6:4.

Semifinálové zápasy budou na programu ještě v sobotu odpoledne. První přijde na řadu v 15:00, duel Kvitové s Alexandrovovou bude následovat.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme