Hokejisté Slovenska porazili Polsko 4:0 a posunuli se na druhé místo ve skupině B. Dva góly vstřelil Cingel

Hokejisté Slovenska porazili v Ostravě Polsko 4:0 a ve čtvrtém utkání si připsali třetí výhru. Gólem a dvěma asistencemi se na tom podílel kapitán Tomáš Tatar, dvě branky vstřelil Lukáš Cingel a čisté konto udržel Samuel Hlavaj. Polsko prohrálo i čtvrté utkání a se ziskem bodu je poslední ve skupině B, Slovensko je s osmi body druhé. Švýcarsko porazilo Velkou Británii 3:0 a zvítězilo i ve čtvrtém utkání, potřetí bodovalo naplno.

Aktualizujeme Ostrava (Aktualizováno: 22:57 15. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Slovenska slaví gól proti Polsku

Slovenští hokejisté porazili Polsko i díky dvěma brankám Lukáše Cingela | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Slováci vstoupili do utkání ve velkém stylu a okamžitě dostali soupeře pod tlak. Český rodák v polské brance Tomáš Fučík si v první minutě poradil s šancí Petera Cehlárika, ve třetí minutě již ale kapituloval. Šanci Tomáše Tatara ještě stihl zlikvidovat, na dorážku Lukáše Cingela ale už zareagovat nestihl.

Fučík byl i nadále ústřední postavou utkání, ze slibných pozic jej nepřekonali Tatar ani Pospíšil, slovenský kapitán ale ve dvanácté minutě přece jen přidal druhý gól. Šimon Nemec našel Tatara přesnou křížnou přihrávkou a Fučík neměl šanci zasáhnout.

Od druhé třetiny se obraz hry srovnal. Slovenská převaha již nebyla tak výrazná. Přesto mohl ve 26. minutě přidat třetí gól aktivní Tatar, Fučík byl ale proti. Později si poradil i s tvrdou střelou Petera Čerešňáka. Samuela Hlavaje ve slovenské brance prověřil Filip Komorski, snížit ale nedokázal. Ke kontaktní brance Polsku nepomohly ani dvě přesilové hry.

V 51. minutě utkání skončilo pro Fučíka, jenž zlikvidoval Cingelovu dorážku v přesilové hře, avšak zároveň se zranil. Davidovi Zabolotnému, který jej nahradil, hned pomohla po střele Mária Grmana tyč. Nakonec Slováci své vítězství zvýraznili, v 58. minutě se prosadili Celhárik a Cingel.

Švýcarsko má další výhru

V sestavě Britů nastoupil poprvé na šampionátu útočník Sean Norris, jehož matka je Češka. Švýcaři před 15.239 diváky v O2 areně rozhodli o triumfu už v první třetině. Další útočník s českými kořeny Kevin Fiala sice po 93 sekundách hry neproměnil trestné střílení a nenavázal tak na úspěšný nájezd z pondělního duelu s Čechy, po necelých čtyřech minutách ale favorit utkání udeřil po spolupráci tria hráčů z NHL.

Kapitán Roman Josi po Fialově nahrávce napálil z úhlu břevno, ale Nico Hischier už odražený puk dostal do sítě. Na turnaji si připsal šestý bod, zazářil především v nedělním souboji s Rakouskem, v němž čtyřmi body (3+1) zařídil triumf 6:5.

V sedmé minutě málem po teči vyrovnal Lake, jenže těsně minul branku. Místo toho země helvétského kříže ve čtrnácté minutě zvýšila na 2:0, poté co britský gólman Jackson Whistle propustil střelu Deana Kukana.

V polovině utkání Švýcar Sven Senteler nastřelil z nájezdu tyč. Na konci druhého dějství opět udeřili svěřenci Patricka Fishera, tentokrát z přesilové hry, když Nino Niederreiter prostřelil britského gólmana. Asistence si opět připsali Fiala s Josim.

Poslední dvacetiminutovka se už jen dohrávala a skóre se nezměnilo. Švýcaři porazili Brity i ve druhém utkání na MS, před třemi lety v Rize je zdolali 6:3.

MS v hokeji 2024

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme