Ke Karolíně Plíškové se po pěti měsících vrací trenér Bajin. ‚Věřím, že jí stále můžu pomoct.‘

Českou tenistku Karolínu Plíškovou povede v nové sezoně opět trenér Sascha Bajin. Německý kouč se k bývalé světové jedničce vrací po pěti měsících a střídá dosavadního trenéra Leoše Friedla. Plíšková o tom informovala na svém webu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Sascha Bajin na turnaji WTA Finals v Guadalajaře v listopadu 2021

Trenér Sascha Bajin na turnaji WTA Finals v Guadalajaře v listopadu 2021 | Foto: Rob Prange | Zdroj: Zuma, Profimedia

„Vracím se hlavně z toho důvodu, že stále věřím, že můžu svými postřehy Karolíně pomoct. Její hra se po zranění ruky postupně zlepšovala a v mých očích dokázala, že se stále může měřit s těmi nejlepšími na světě. Na tyto výkony budeme chtít navázat, a proto jsme se rozhodli naše spojení obnovit. Už se nemůžu dočkat, až budu zase sedět v jejím rohu,“ řekl Bajin.

Osmatřicetiletý kouč vedl Plíškovou od listopadu 2020 do letošního července. Vítězka 16 turnajů WTA ve dvouhře se pod jeho vedením dostala vloni do finále Wimbledonu.

V této sezoně se jí však po zlomenině zápěstí tak nedařilo a v létě spolupráci s Bajinem ukončila. S Friedlem se sice dostala do čtvrtfinále US Open, ve světovém žebříčku však klesla na 31. místo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme