Plíšková si na turnaji v Tokiu zahraje ve druhém kole, českou tenistku čeká souboj s Martićovou

Tenistka Karolína Plíšková vstoupila do turnaje v Tokiu hladkou výhrou nad Isabellou Šinikovovou. Šestá nasazená česká reprezentantka porazila bulharskou kvalifikantku za necelou hodinu 6:2, 6:1. O postup do čtvrtfinále se v Japonsku utká s Chorvatkou Petrou Martićovou.

Tokio (Aktualizováno: 14:08 20. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na US Open.

Karolína Plíšková na US Open. | Foto: Jerry Lai | Zdroj: Reuters

Třicetiletá Plíšková měla zápas od počátku plně pod kontrolou. V duelu se soupeřkou, která si v hlavní soutěži na okruhu WTA zahrála letos poprvé, se opírala o spolehlivé podání a na kurtu strávila jen 59 minut.

S Martićovou se utká poosmé v kariéře. Bilanci vzájemných zápasů vede o rok starší Chorvatka 4:3, poslední duel vloni na antuce v Římě ale vyzněl pro Plíškovou.

Do druhého kola postoupila i vítězka posledního odehraného ročníku před covidovou pauzou Naomi Ósakaová.

Domácí favoritka, jež triumfovala v roce 2019 v tehdejším dějišti turnaje v Ósace, ale odehrála proti Darje Savilleové jen necelé dva gamy. Australanka si za stavu 1:0 a 30:30 zranila koleno a musela duel skrečovat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme