Český jezdec Staněk bude i letos ve Formuli 2. Domluvil se na spolupráci s italským týmem Trident

Společnost Trident se domluvila s českým jezdcem Romanem Staňkem i pro rok 2024 a oznámila, že spolupráce s devatenáctiletým jezdcem bude pokračovat i ve třetí sezoně Formule 2 po sobě.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Staněk

Roman Staněk | Zdroj: Profimedia

Staněk poprvé závodil se společností Trident v roce 2022, kdy ve své druhé sezoně Formule 3 skončil na pátém místě a připsal si jedno vítězství a jedno pole position. V sezoně dokázal zajet i dvě nejrychlejší kola a čtyřikrát se umísti lna stupních vítězů.

V loňském roce pak s týmem přestoupil do Formule 2 a po zisku 15 bodů skončil v šampionátu na 18. místě.

Pokračování ve formuli 2 je reálné, ale musím sehnat finance, vysvětluje Staněk. S letoškem není spokojený

Číst článek

Manažer týmu Trident Giacomo Ricci je přesvědčen, že zkušenosti z minulých let pomohou Staňkovi k lepšímu výsledku v roce 2024.

„Jsme rádi, že můžeme pokračovat ve spolupráci s Romanem, který je již dlouhou dobu součástí naší rodiny a v minulosti se dokázal postarat o vítězné výsledky,“ řekl Ricci v prohlášení na webu.

„Jsme přesvědčeni, že máme všechny předpoklady k tomu, abychom si společně vedli dobře a dosahovali stále ambicióznějších cílů. Zkušenosti nabyté v roce 2023 se ukážou jako klíčové, abychom novou sezónu zahájili s těmi nejlepšími podmínkami a maximálním odhodláním,“ řekl manažer italského týmu.

Staněk svým návratem doplňuje sestavu Tridentu pro rok 2024, přičemž tým již dříve oznámil, že se znovu spojil s Nizozemcem Richardem Verschoorem.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme