Doběhl jako třetí, ale slaví zlato. Pavel Maslák po diskvalifikaci soupeřů triumfoval na HMS potřetí v řadě

Český čtvrtkař Pavel Maslák sice doběhl na třetím místě, ale díky diskvalifikaci dvou běžců před ním se stal potřetí halovým světovým šampionem. Dalším českým zástupcem byl ve večerní programu překážkář Petr Svoboda, který postoupil z rozběhu do nedělního semifinále.

Birmingham/Velká Británie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák na halovém mistrovství světa

Pavel Maslák na halovém mistrovství světa | Zdroj: ČTK

Český čtvrtkař se nedostal okamžitě do čela, jako v semifinále. Držel se na třetím místě, na kterém byl i po seběhu. Na tom se nic nezměnilo až do cílové rovinky, takže si Maslák měl odvážět z Birminghamu bronz.

Následně ale byli první dva běžci, Španěl Óscar Husillos a Luguelín Santos z Dominikánské republiky diskvalifikování pro vyšlápnutí z dráhy. Maslák se tak díky tomu stal potřetí v řadě halovým mistrem světa, když obhájil vítězství ze Sopot a Portlandu.

„Já jsem vlastně k tomu přišel jak slepý k houslím, dá se říct. Skoro, ne úplně, ale skoro jo. Největšího favorita vyřadili v rozběhu. Ve finále vyřadili další dva, co byli přede mnou. Takže je to prostě neskutečný. Nebudu si toho zlata vážit tolik jako ty roky před tím,“ řekl po závodě Radiožurnálu Maslák.

Překážkář Petr Svoboda si na halovém šampionátu zajistil postup do semifinále, když doběhl ve svém běhu na druhém místě.

Spolu se Svobodou běžel i Pascal Martinot-Lagarde, který je jedním z favoritů na medaili. Ten celý běh také vyhrál. Do nedělního semifinále postoupili z každého z pěti rozběhů čtyři nejrychlejší a další čtyři s nejlepším časem.

Při večerním programu skončila také soutěže sedmibojařů. Tu ovládl hlavní favorit Kevin Mayer z Francie v letošním nejlepším světovém výkonu. Stříbro bral Kanaďan Damian Warner a bronz Maicel Uibo z Estonska. Jediným českým zástupcem byl poslední Jan Doležal.

bor, mau Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme