Hollywoodská stávka zasahuje do předávání cen. Televizní Emmy se posouvají o čtyři měsíce na leden

Televizní ceny Emmy za letošní rok se budou udílet 15. ledna, tedy skoro čtyři měsíce po původně ohlášeném termínu. Oznámili to ve čtvrtek organizátoři a vysílací společnost Fox, která má na starosti přenos slavnostního večera. Podle magazínu The Hollywood Reporter doufají, že do nového termínu skončí stávka hollywoodských herců a scenáristů, kteří se kvůli probíhajícím sporům se studii nemohou podobných akcí účastnit.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Naposledy byly ceny Emmy odloženy v roce 2001 po teroristických útocích v New Yorku a Washingtonu z 11. září

Naposledy byly ceny Emmy odloženy v roce 2001 po teroristických útocích v New Yorku a Washingtonu z 11. září | Foto: Ringo Chiu | Zdroj: Reuters

Spekulace o tom, že předávání cen Emmy se odloží z 18. září na začátek příštího roku, se v amerických médiích objevily na konci července.

Kvůli stávce v Hollywoodu jsme propustili 1700 lidí, říká majitel Prague Studios

Číst článek

Nyní organizátoři odklad potvrdili, a posunuli tak vyhlašování nejlepších pořadů a výkonů v televizní tvorbě doprostřed americké „sezony ocenění“. Na 7. ledna je ohlášeno udílení Zlatých glóbů.

Naposledy byly ceny Emmy odloženy v roce 2001 po teroristických útocích v New Yorku a Washingtonu z 11. září. Nyní jsou důvodem současné stávky herců a scenáristů, což je situace, kterou Hollywood zažívá poprvé od roku 1960.

Zástupci pracovníků nespokojených s finančním ohodnocením a znepokojených rozmachem umělé inteligence aktuálně nemají naplánovaná další vyjednávání s představiteli produkčních společností, konec protestů tak zůstává po skoro měsíci „dvojité“ stávky v nedohlednu.

Herci a scenáristé mají aktuálně zakázané podílet se na propagaci svých filmů či seriálů, což je problém nejen pro předávání cen.

Hollywood se zastavil. Ke stávce scenáristů se po neuspokojivém jednání přidaly i herecké odbory

Číst článek

„Ve hře byl scénář, že by se přenos mohl konat bez scenáristů. Absence herců však učinila odklad nevyhnutelným,“ píše The Hollywood Reporter o letošních cenách Emmy.

Pořadatelé připravují už 75. ročník ocenění pro televizní tvůrce. V kategorií nejlepší drama jsou nominovány mimo jiné seriály Koruna o britské královské rodině či Rod Draka, prequel Hry o trůny.

Nejvíce nominací má titul Boj o moc o intrikách v rodině mediálního magnáta, následovaný seriálem The Last of Us natočeným podle postapokalyptické počítačové hry a komediálním dramatem Bílý lotos.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme