Fruhvirtová se probojovala na turnaji v Ning-po do semifinále. Končí naopak Kvitová i Siniaková

Linda Fruhvirtová si v Ning-po zahraje podruhé v kariéře semifinále turnaje WTA Tour. Ve čtvrtfinále osmnáctiletá tenistka porazila 6:0, 6:3 Italku Lucii Bronzettiovou a o finále si zahraje s Ruskou Dianou Šnajderovou, která vyřadila 6:1, 4:6 a 6:3 druhou nasazenou Petru Kvitovou. Ve čtvrtfinále i vypadla Kateřina Siniaková, která nestačila na Argentinku Nadiu Podoroskou 1:6 a 1:6.

Ning-po (Aktualizováno: 18:03 28. 9. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Fruhvirtová se probojovala do druhého semifinále turnaje WTA v kariéře

Linda Fruhvirtová se probojovala do druhého semifinále turnaje WTA v kariéře | Zdroj: Profimedia

Fruhvirtová přijela do Číny po sérii devíti porážek, na kterou dává na turnaji zapomenout. Osmou nasazenou Bronzettiovou porazila za hodinu a čtvrt v téměř jednoznačném zápase, v němž mírně zaváhala až po devíti získaných gamech za sebou a dovolila soupeřce v druhém setu snížit z 3:0 na 3:2.

Los určil českým tenistům listopadového soupeře pro Davis Cup, utkají se s Austrálií

Číst článek

„Zápas byl ale mnohem těžší, než napovídá skóre. Musela jsem bojovat o každý game, zvlášť ve druhém setu. Jsem ráda, že jsem dokázala hrát svůj tenis, zvlášť v rozhodujících okamžicích,“ řekla Fruhvirtová v rozhovoru na kurtu.

Semifinále na elitním okruhu si dosud pražská rodačka zahrála jen loni v září v Čennaí, kde senzačně došla k titulu. Indický turnaj se letos po návratu tenistek do Číny nekonal a Fruhvirtová po ztrátě bodů vypadla z elitní stovky žebříčku, v němž jí nyní patří 117. pozice.

Další Češky vypadly

Kvitová první set proti 85. hráčce světa ztratila za 29 minut, ale ve druhém se čtrnáctá hráčka pořadí WTA zvedla a vyrovnala. Obrat ale dvojnásobná wimbledonská šampionka nedokonala.

Ve třetím setu přišla třiatřicetiletá Češka za stavu 3:3 o servis a utkání, ve kterém udělala osm dvojchyb, zakončila další ztrátou podání. Devatenáctiletá Šnajderová si zahraje s Fruhvirtovou o první finále v kariéře.

Do semifinále neprošla ani Kateřina Siniaková, která podlehla Nadie Podoroské z Argentiny jednoznačně ve dvou setech 1:6 a 1:6.

Výsledky turnajů WTA

Tenisový turnaj žen v Ning-po v Číně (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

L. Fruhvirtová (ČR) - Bronzettiová (8-It.) 6:0, 6:3. Šnajderová (Rus.) - Kvitová (2-ČR) 6:1, 4:6, 6:3, Džábirová (1-Tun.) - Zvonarevová (Rus.) 7:5, 4:6, 6:1. Podoroská (Arg.) - Siniaková (ČR) 6:1, 6:1.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 780.637 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Sakkariová (4-Řec.) - Doiová (Jap.) 6:3, 6:1, Garciaová (5-Fr.) - Kalininová (Ukr.) 6:4, 6:3, Kasatkinová (6-Rus.) - Papamichailová (Řec.) 6:4, 6:4. Pavljučenkovová (Rus.) - Nosková (ČR) 6:3, 4-6, 6:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme