Los určil českým tenistům listopadového soupeře pro Davis Cup, utkají se s Austrálií

Čeští tenisté se v listopadovém čtvrtfinále Davisova poháru utkají s Austrálií. Rozhodlo o tom úterní losování. Tým kapitána Jaroslava Navrátila vyhrál v minulém týdnu skupinu C ve Valencii, Australané skončili druzí ve skupině B v Manchesteru za domácí Velkou Británií. Závěrečný turnaj se bude hrát od 21. do 26. listopadu v Málaze.

Málaga (Aktualizováno: 14:49 19. 9. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český daviscupový tým

Český daviscupový tým | Zdroj: Reuters

Austrálie obhajuje finálovou účast, loni ve finále prohrála s Kanadou. Týmovou jedničkou je dvanáctý hráč světového žebříčku Alex de Minaur. Čeští reprezentanti se s Austrálií naposledy utkali v prvním kole Světové skupiny před šesti lety a v Melbourne podlehli 1:4.

Korejci neměli vůbec šanci, chválil kapitán českých tenistů Navrátil. Líbil se mu hlavně výkon Menšíka

Číst článek

„Je to stejně dobrý tým, jako jsme my. Mají vynikající oporu Alexe de Minaura, Thanasise Kokkinakise, velice dobrou čtyřhru. Teď budou dva měsíce pauza, musíme se na to stejně dobře připravit, jako do Valencie. Já doufám, že kluci budou zdraví a na to čtvrtfinále se budeme velice těšit,“ řekl kapitán týmu Jaroslav Navrátil k losu.

Český výběr postoupil v novém modelu Davisova poháru do vyřazovací fáze poprvé. Do skupiny se letos probojoval z únorové kvalifikace, v níž zvítězil v Portugalsku 3:1.

Ve Valencii pak třicátý hráč žebříčku Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, osmnáctiletý Jakub Menšík a deblový specialista Adam Pavlásek vyhráli všech devět utkání poté, co postupně porazili 3:0 domácí Španělsko, Jižní Koreu i Srbsko.

Čtvrtfinálový los mohl českému týmu přidělit Austrálii, nebo Finsko, které skončilo na druhém místě ve skupině D ve Splitu a mezi nejlepší daviscupovou osmičku se dostalo poprvé v historii.

Finové za sebou překvapivě nechali Američany i domácí Chorvaty a o postup do semifinále se utkají s kanadskými obhájci titulu. Další dvojice v Málaze vytvoří Itálie s Nizozemskem a Velká Británie se Srbskem.

Kryštof Kousal, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme