Češi na United Cupu porazili Německo 3:2. Postoupit ze skupiny už však nemůžou

Čeští tenisté porazili v premiérovém ročníku United Cupu Německo 3:2, do další fáze ale kvůli horšímu skóre nepostoupí. Dílčí triumf sice týmu kapitána Jiřího Vaňka zajistila Petra Kvitová, jež porazila Lauru Siegemundovou 6:4, 6:2, Dalibor Svrčina však nestačil na Oscara Otteho 6:7, 2:6 a následně neuspěli ve čtyřhře ani Jiří Lehečka s Marií Bouzkovou, kteří prohráli s Alexanderem Zverevem a Siegemundovou 4:6, 6:7.

Sydney Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová zajistila českému týmu rozhodující bod

Petra Kvitová zajistila českému týmu rozhodující bod | Foto: AAP Image/Steven Markham | Zdroj: Reuters

Češi mají po dvou zápasech ve tříčlenné skupině C jednu výhru a záporné skóre 4:6. Přišli tak o šanci obsadit v tabulce jediné postupové místo. O účast v "městském finále" se v noci na pondělí a úterý utkají Němci s favorizovanými Spojenými státy americkými. S nimi čeští tenisté prohráli v úvodu 1:4.

Šestnáctá hráčka světa Kvitová potvrdila proti Siegemundové roli papírové favoritky. O dva roky starší soupeřce sebrala pětkrát servis a porazila ji i ve třetím vzájemném duelu bez ztráty setu. Na United Cupu vyhrála podruhé, v předchozím souboji s USA porazila světovou trojku Jessicu Pegulaovou.

Dvacetiletý Svrčina nastoupil proti zkušenějšímu Ottemu místo Tomáše Macháče, který si v úvodním utkání poranil kotník. Rodák z Ostravy sice vedl v prvním setu 3:0, poté ale přišel třikrát o servis a Otte dotáhl sadu do zkrácené hry, kde zvítězil 7:1. Ve druhém setu 222. hráč světa Svrčina přišel znovu třikrát o podání a utkání za necelé dvě hodiny ztratil.

Pro zachování teoretické naděje na postup museli Češi uspět ve smíšené čtyřhře, pokaždé ale ztratili koncovky obou setů. V první sadě přišli Lehečka s Bouzkovou za stavu 4:4 servis a už se jim nepodařilo německým soupeřům brejk oplatit. Ve druhém setu sice proti Zverevovi a Siegemundové dotáhli nepříznivý vývoj 2:5, v tie-brejku ale prohráli jasně 1:7.

United Cup nahradil dosavadní ATP Cup a formátem duelů smíšených týmů navázal na Hopmanův pohár. Vedle Sydney se turnaj koná na tvrdém povrchu také v Brisbane a v Perthu. Celkové odměny činí 15 milionů dolarů, na turnaji se budou přidělovat i body podle kategorií ATP 500 a WTA 500.

Tenisový United Cup - soutěž smíšených družstev (dotace 15 milionů dolarů):

Skupina C:

Česko - Německo 3:2

Kvitová - Siegemundová 6:4, 6:2, Svrčina - Otte 6:7 (1:7), 2:6, Lehečka, Bouzková - Zverev, Siegemundová 4:6, 6:7 (1:7).

 

Skupina E:

Brazílie - Norsko 4:1

Monteiro - Ruud 3:6, 2:6, Pigossiová - Eikeriová 6:3, 6:4, Stefaniová, Matos - Eikeriová, Durasovic 6:4, 7:5.

 

 
 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme