Na žebříček už nekoukám, říká tenistka Kvitová po titulu z Miami. Teď se chce připravit na Wimbledon

Tenistka Petra Kvitová přivezla do Prahy pohár za svůj 30. titul kariéry. Vybojovala ho v Miami, kde se jí v minulosti nikdy nepovedlo dostat dál než do čtvrtfinále. Díky triumfu v obtížnějších podmínkách je také znovu mezi světovou elitou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Když v areálu pražské Sparty seděla před 12 lety po prvním triumfu na „tisícovkovém“ turnaji v Madridu, byla poprvé v kariéře tenistkou nejlepší světové desítky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkala Petra Kvitové na tiskové konferenci po vítězném turnaji v Miami

Teď po triumfu v Miami se do ní po delší době – konkrétně po roce a půl – vrací. Ale žebříček není to, co by Petra Kvitová sledovala, říká nejúspěšnější singlistka české éry.

„Návrat do desítky je samozřejmě bonus k tomu, co tu vidíte. Na žebříček už strašně dlouho nekoukám. Čísla tam jsou, budou, budou se měnit a jednou nebudou vůbec. Opravdu tohle neřeším, ale samozřejmě je to hezké,“ řekla Radiožurnálu Sport Kvitová.

To potvrzuje i její kouč Jiří Vaněk: „Hraje už jen pro tituly. Koukat na žebříček by mělo smysl, kdyby chtěla být první na světě. A to by musela vyhrát tři grandslamy. Jestli bude sedmá, šestá nebo třetí, to byla v kariéře tolikrát. Tenis hraje víceméně kvůli tomu, aby urvala ještě nějaký titul.“

Vaněk se snaží Kvitové pomáhat jako kouč i jako její životní partner. Třeba i tím, že se snažil tenistku učit, aby příliš nevnímala, kde zrovna hraje.

Podmínky si nepřipouští

Kombinace vedra a vlhka pro Kvitovou není jako pro sportovce s astmatickými potížemi vítaná, ale i v takových podmínkách může uspět.

„To je pravda, tím se mě Jirka vždycky snažil namotivovat. V Cincinnati to také nemám ráda a přitom tam hraju dobře. To stejné v Miami, kde jsem měla pár čtvrtfinále. Měla jsem to nastavené v hlavě, že jedu každý míč, a nějak jsem si nepřipouštěla jiné věci. Tak se mi to pod kůži nedostalo,“ mluví Petra Kvitová o svém zatím posledním, třicátém titulu kariéry.

O ty další se může pokoušet v antukové části sezony, v plánu má zatím turnaje ve Stuttgartu, Madridu, Římě a na Roland Garros.

„A na trávě mám zatím naplánováno Eastbourne a Wimbledon,“ dodává Petra Kvitová, které od začátku sezony pomáhá i kondiční kouč Zdeněk Kompánek.

Jaroslav Plašil, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme