Reprezentační přestávka přichází ve správný čas. Chci pochválit své hráče, říká trenér Sparty Priske

Fotbalisté Sparty jsou pět kol před koncem základní části nejvyšší domácí soutěže stále v čele tabulky. O bod před Slavií. Sparťané dokázali zvítězit po třech vysokých porážkách v lize a evropském poháru a jsou v celkově složitější situaci. V Praze na Letné zdolali Hradec Králové 2:1. Východočeský klub prohrál poprvé v jarní části sezony.

Video Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brian Priske chválil své hráče za období, kdy sehráli těžké zápasy na domácí scéně i v Evropské lize

Brian Priske chválil své hráče za období, kdy sehráli těžké zápasy na domácí scéně i v Evropské lize | Foto: Lee Smith | Zdroj: Reuters

V základní sestavě Sparty chybělo hned několik obvyklých jmen kvůli disciplinárním trestům, Ladislav Krejčí, Angelo Preciado či Kaan Kairinen, navíc letenští nastupovali do zápasu po třech vysokých porážkách s Liverpoolem a v Plzni, ale této situace fotbalisté Hradce nevyužili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy aktérů ligového utkání Sparty proti Hradci Králové

„Tak samozřejmě v dobrém rozpoložení nebyla, ale je třeba zase zmínit, s kým hrála. Hrála s Liverpoolem, což je určitě jiný level než my,“ připomíná trenér Hradce David Horejš, že týmů, jako je současný Liverpool, zase tolik není a že i s několika změnami v sestavě má Sparta stále vysokou kvalitu.

„Sparta na mě působila svěže, je vidět, že je dobře trénovaná, že je připravená. Myslím si, že tým, jako je Sparta, tyhle zápasy zvládá, i když teď asi na psychiku to pro ně bylo složité,“ zmínil Horejš důvod, proč se jeho svěřenci na Letné tolik neprosazovali. A proč to měli složité už s rozehrávkou.

Kouč David Horejš ale nebyl ke svému stále ještě novému týmu kritický a po první porážce na lavičce východočeského klubu se těší na dobrý trénink během reprezentační pauzy.

„Čeká nás určitě práce, to mužstvo je zdravé, je pracovité, a já věřím tomu, že naše výkony půjdou nahoru a že nám to přinese ty body, které určitě potřebujeme,“ nastínil Horejš.

Také fotbalisté Sparty vítají reprezentační pauzu, i když spíš z jiného důvodu. Za sebou mají hodně těžkých zápasů v Evropě, dvě derby v poháru a v lize proti Slavii, takže přestávka teď přichází vhod. A potvrzuje to také dánský trenér Brian Priske.

„Ano, určitě ta reprezentační přestávka přichází ve správný čas. Já bych ale k tomu chtěl pochválit hráče. Myslím, že byli skvělí v průběhu tohoto období, které vlastně tímhle zápasem končí,“ pochválil kouč Sparty své hráče za období, po kterém jsou letenští stále na první příčce tabulky.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme