Kvitová měla čtvrtfinále v Indian Wells dobře rozehrané, proti Sakkariové ale nakonec padla

Tenistka Petra Kvitová podlehla ve čtvrtfinále turnaje Indian Wells světové sedmičce Řekyni Marii Sakkariové po dvou a čtvrt hodinách 6:4, 5:7, 1:6 a ani na pátý pokus v této sezoně nepostoupila mezi poslední čtyři. Češka měla zápas dobře rozehraný, ale soupeřce pomohla 52 nevynucenými chybami včetně 12 dvojchyb.

Indian Wells Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová ve čtvrtfinále turnaje v Indian Wells podlehla Marii Sakkariové | Zdroj: Profimedia

Kvitová vstoupila do svého prvního čtvrtfinále v kalifornské poušti od roku 2016 bez známek únavy z den staré vydřené výhry nad domácí turnajovou trojkou Jessicou Pegulaovou. V prvním setu vedla už 5:2 a i přes první ztracené podání jej dotáhla k vítězství.

Hned v úvodu druhé sady získala dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová brejk, ale za stavu 3:2 nevyužila při vlastním podání vedení 40:0. Sakkariová ve 12. gamu využila i druhý brejkbol a vyrovnala.

Muchová zvládla v Indian Wells české derby a vyzve šampionku Rybakinovou. Postupuje také Kvitová

Číst článek

Rozhodující set už byl jednoznačnou záležitostí, od stavu 1:1 nezískala Kvitová ani game. Sakkariová už potřetí na turnaji otočila nepříznivě se vyvíjející zápas a může zopakovat loňské finále. V semifinále ji čeká světová dvojka Běloruska Aryna Sabalenková.

Rodačka z Bílovce, která v Indian Wells podlehla Sakkariové i loni, má nyní s Řekyní bilanci 3:5. V novém vydání žebříčku si polepší o tři příčky na 12. místo.

V semifinále je i Rus Daniil Medveděv, který zdolal Španěla Alejandra Davidoviche 6:3, 7:5 a připsal si 18. výhru na okruhu v řadě. Bývalý první hráč světa se utká s Američanem Francesem Tiafoem, jenž si ve dvou setech poradil s Britem Cameronem Norriem. Všechny čtyři vzájemné duely vyhrál Medveděv.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme