Muchová zvládla v Indian Wells české derby a vyzve šampionku Rybakinovou. Postupuje také Kvitová

Tenistka Karolína Muchová v českém souboji v Indian Wells porazila 6:4, 6:7, 6:4 Markétu Vondroušovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm se představí také Petra Kvitová, která si v osmifinále poradila 6:2, 3:6 a 7:6 s domácí Jessicou Pegualovou.

Indian Wells Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Šestadvacetiletá Muchová si vybojovala druhé čtvrtfinále za sebou | Zdroj: Profimedia

Muchová do zápasu vstoupila dobře a po zisku první sady se ve druhé ujala vedení 4:1. Vondroušová ale odvrátila dva mečboly a vynutila si tie-break, který pro sebe rozhodla poměrem 7:2 a vyrovnala.

Úvod rozhodujícího setu patřil opět Muchové. Aktuálně 76. hráčka světa si vypracovala náskok 3:1, ale Vondroušová, které po loňských zdravotních problémech patří v žebříčku až 105. příčka, srovnala na 4:4. Následující dva gamy získala Muchová a rozhodla o postupu.

‚Dejte Američanům to, co chtějí.‘ Floridský guvernér žádá Bidena, aby umožnil Djokovićovi hrát v Miami

Číst článek

Šestadvacetiletá Muchová si vybojovala druhé čtvrtfinále za sebou, v únoru v Dubaji však k utkání kvůli zranění nenastoupila. V Indian Wells bude její soupeřkou wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová. Kazašku v jediném vzájemném duelu v roce 2019 porazila ve dvou setech.

Třísetový zápas odehrála také Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská vítězka nedala v první sadě Pegulaové šanci. Druhý set byl však v režii třetí hráčky světa, která měla dlouho navrch i v rozhodujícím třetím setu.

Kvitová prohrávala 3:5, za stavu 4:5 poté při soupeřčině podání odvrátila mečbol a srovnala. Vzápětí sice sama ztratila servis, ale nakonec vybojovala tie-break. V něm odvrátila tři mečboly a sama využila až ten čtvrtý a zkrácenou sadu ovládla 13:11.

Ve čtvrtfinále Kvitová nastoupí proti Marii Sakkariové z Řecka, která v osmifinále vyřadila Karolínu Plíškovou. S loňskou finalistkou má třiatřicetiletá Češka bilanci 3:4. Naposledy se utkaly před rokem právě v Indian Wells, kdy Sakkariová uspěla ve dvou setech a navíc soupeřce nadělila „kanára“.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme