Sapoušek, Moravec a Kupčo. Karlovy Vary přestavují kádr návraty juniorských reprezentantů ze zámoří

Karlovarští hokejisté se rozloučili s desítkou hráčů a mají tak prostor na rozsáhlou obměnu kádru. První ohlášené posily mají podobnou hokejovou cestu – v juniorském věku přestoupili do zámoří a nyní se vracejí zpět. Jak sami hráči přiznávají, poté, co již juniorské soutěže hrát nemohou, se rozhodli k přechodu do dospělého hokeje. Na progres juniorů bude dohlížet nová trenérská dvojice olympijských vítězů z Nagana Pavel Patera a David Moravec.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté karlovarské Energie Jiří Černoch, Adam Rulík a Tomáš Bartejs

Hokejisté karlovarské Energie Jiří Černoch, Adam Rulík a Tomáš Bartejs | Foto: Václav Šálek | Zdroj: Profimedia

„Můžu slíbit, že letošní přestavba týmu bude nejrazantnější za posledních několik sezon,“ nechal se v prohlášení na klubovém webu v dubnu slyšet karlovarský spolumajitel Dušan Šenkypl.

Již v dubnu se Západočeši rozloučili s devíti hráči, kteří v týmu působili v uplynulé sezoně, včetně bývalého reprezentanta Jana Hladonika, který doposud v extralize odehrál 240 zápasů, ve kterých vstřelil 38 branek a přidal 43 asistencí. Končí také obránci Tomáš Bartejs, Tomáš Havlín, Garrett McFadden, Matěj Stříteský a útočníci Jan Bernovský, Roman Přikryl a Lukas Zetterberg. Energii opouští i zástupce kapitána Tomáš Rachůnek.

Zámořská cesta

Karlovarská Energie tak razantně zasáhla do kádru, který po základní části extraligy skončil na jedenáctém místě. V předkole Západočeši ztroskotali na Motoru České Budějovice, když nedokázali vyhrát jediný zápas a sérii prohráli 0:3.

Patera trenérem, Moravec asistentem. Šampioni z Nagana povedou hokejisty Karlových Varů

Číst článek

Po dvouleté zkušenosti v americké juniorce se do Česka vrací útočník Ľubomír Kupčo, který podepsal roční smlouvu s opcí na nadcházející ročník. Produkt tamní mládežnické akademie není jediným juniorem, který bude oblékat černobílý dres.

Kupčo je třetím reprezentantem, který se rozhodl pro příští sezonu zamířit do Karlových Varů. Následoval české stříbrné medailisty z loňského juniorského mistrovství světa Davida Moravce a Robina Sapouška, které karlovarští hokejisté představili.

Ti se do paměti tuzemských fanoušků zapsali hlavně na juniorském šampionátu v roce 2023, kde spolehlivými výkony přispěli k zisku stříbrných medailí.

„Po sezoně v zámoří jsme s agentem plánovali, kam dál, a věděl jsem, že už juniorku hrát nemohu a musím přejít do dospělého hokeje. Už v průběhu sezony jsem byl v kontaktu s Energií, od které jsem dostal nabídku. U týmu je navíc pan Patera, který mě měl dva roky v Boleslavi,“ říká ke svému příchodu na západ Čech David Moravec.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme