Bouzková si po jasné výhře zahraje v Aucklandu čtvrtfinále, Plíšková v Brisbane porazila Ósakaovou

Tenistka Marie Bouzková si na turnaji v Aucklandu zahraje ve čtvrtfinále. Pátá nasazená hráčka si postup zajistila vítězstvím 6:0 a 6:1 nad Američankou Amandou Anisimovovou. Další české hráčky Karolína Plíšková a Linda Nosková si zajistily postup na turnaji v Brisbane.

Auckland Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková si na turnaji v Číně zahraje finále

Marie Bouzková | Zdroj: Profimedia

Bouzková nedala soupeřce šanci a první set získala za dvacet minut. Jediný bod Anisimovové, která se v Aucklandu vrátila na kurty po osmiměsíční pauze kvůli syndromu vyhoření, dovolila až ve čtvrté hře druhé sady.

Tenistka Kvitová je těhotná. Potomka s manželem očekávají v létě

Číst článek

Pětadvacetiletá Bouzková nakonec vyhrála za pouhých 50 minut a ve čtvrtfinále se utká buď s vítězkou US Open z roku 2021 Emmou Raducanuovou z Velké Británie, nebo Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Další české tenistky

Karolína Plíšková na úvod sezony v souboji bývalých světových jedniček porazila ve druhém kole v Brisbane 3:6, 7:6 a 6:4 Japonku Naomi Ósakaovou. Do třetího kola prošla i Linda Nosková po výhře 6:4, 4:6 a 6:4 nad Soranou Cirsteaovou z Rumunska.

Plíšková sice ztratila první set, ale ve druhém vyrovnala díky vítězství 7:4 v tie-breaku. V rozhodující sadě se trojnásobná vítězka turnaje ujala vedení 3:1 a zápas dovedla k triumfu.

Ósakaové, která se v Brisbane vrátila k tenisu po více než rok dlouhé mateřské pauze, nepomohlo k lepšímu výsledku ani 14 es. Plíšková jich zaznamenala ještě o dvě víc.

Nosková na postup stejně jako v prvním kole potřebovala tři sety. Turnajovou desítku Cirsteaovou nakonec porazila za dvě a půl hodiny a o čtvrtfinále si zahraje proti Julii Rieraové z Argentiny, která vyřadila po setech 6:3 a 6:4 sedmou nasazenou Jekatěrinu Alexandrovovou z Ruska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme