Brenda Fruhvirtová slaví premiérovou výhru na okruhu WTA, Martincová nestačila na Gračavovou

Tenistka Brenda Fruhvirtová v úvodním kole v Aucklandu porazila 7:5, 6:4 Annu Blinkovovou z Ruska a připsala si první výhru na okruhu WTA. Vstup do turnaje naopak nevyšel Tereze Martincové, která nevyužila dva mečboly a podlehla 7:6, 5:7 a 2:6 Varvaře Gračovové z Francie.

Auckland Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brenda Fruhvirtová

Brenda Fruhvirtová | Zdroj: Profimedia

Šestnáctiletá Fruhvirtová, která se stejně jako Martincová do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace, se premiérového úspěchu dočkala na sedmý pokus. Proti Blinkovové, 48. hráčce světa, také zaznamenala první výhru nad tenistkou z nejlepší stovky světového žebříčku.

Ósakaová se vrátila po mateřské pauze výhrou. Ve druhém kole turnaje v Brisbane jí čeká Plíšková

Číst článek

Další soupeřkou Fruhvirtové, které patří v pořadí WTA 117. příčka, bude třetí hráčka světa a úřadující šampionka US Open Cori Gauffová. Devatenáctiletá Američanka v Aucklandu obhajuje loňský titul.

Martincová naopak proti Gračovové dobře rozehraný zápas nezvládla. První sadu získala 7:3 v tie–breaku a ve druhé neudržela vedení 3:1 a v jejím závěru neproměnila dva mečboly. V rozhodující sadě už měla navrch Francouzka a Martincové nepomohlo ani sedm odvrácených mečbolů.

Tenisový turnaj žen v Aucklandu:

Dvouhra - 1. kolo:

B. Fruhvirtová (ČR) - Blinkovová (Rus.) 7:5, 6:4, Gračovová (8-Fr.) - Martincová (ČR) 6:7 (3:7), 7:5, 6:2, Gauffová (1-USA) - Liuová (USA) 6:4, 6:2, Svitolinová (2-Ukr.) - Wozniacká (Dán.) 6:4, 6:3, Martičová (7-Chorv.) - Masárová (Šp.) 3:6, 6:3, 6:3, Sunová (Švýc.) - Kesslerová (USA) 6:4, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme