Muchová se na US Open probojovala do třetího kola, loučící se Strýcová postoupila ve čtyřhře

Karolína Muchová postoupila do 3. kola grandslamového US Open. Desátá nasazená tenistka a finalistka letošního Roland Garros porazila na betonových dvorcích v New Yorku Polku Magdalenu Frechovou dvakrát 6:3. Rodačka z Olomouce se utká o osmifinále s Američankou Taylor Townsendovou, která vyřadila nasazenou devatenáctku Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletá Muchová neztratila ve Flushing Meadows znovu ani set a vyhrála sedmý z posledních osmi zápasů. Před startem US Open se probojovala do finále turnaje v Cincinnati. Sedmasedmdesátou hráčku světa Frechovou předčila v počtu vítězných míčů poměrem 24:11.

Šel si koupit kafe, tak jsme ho odchytli, říká Strýcová o fotce s legendou NBA. Poslední zápas si užila

Číst článek

Muchová se mohla celý zápas opřít o bezchybné podání. Soupeřce nenabídla jediný brejkbol, sama naopak proměnila tři - jeden v prvním a dva ve druhém setu. Po osmdesáti minutách hry využila první mečbol. Do třetího kola US Open prošla po třech letech.

Strýcová pokračuje

Kariéru si prodloužila Barbora Strýcová, která při svém posledním turnaji v rámci rozlučkového turné postoupila do 2. kola čtyřhry. Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně s Markétou Vondroušovou porazily slovensko-čínskou dvojici Tereza Mihalíková, I-fan Sü 6:4, 6:1.

Český pár by mohl příště vyzvat krajanky a nasazené jedničky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Dál jde také Linda Nosková s Miriam Kolodziejovou, jež po obratu vyřadily domácí duo Makenna Jonesová a Jamie Loebová.

Z českých tenistů také bojuje o postup do 3. kola Jiří Veselý, který čelí Argentinci Franciscu Cerúndolovi. Do akce půjdou i sedmnáctiletý Jakub Menšík a Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská vítězka vyzve v noci na čtvrtek bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska, která se vrátila po mateřské přestávce.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme