Lehečka osmifinále s Medveděvem nedokončil, český tenista musel duel kvůli zranění skrečovat

Tenista Jiří Lehečka se do čtvrtfinále Wimbledonu neprobojoval, utkání s nasazenou trojkou Daniilem Medveděvem z Ruska za stavu 4:6, 2:6 skrečoval kvůli zranění. Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi tím pádem nevyrovnal svůj nejlepší grandslamový výsledek z letošního Australian Open. Přesto vylepšil na travnatých dvorcích v All England Clubu dosavadní maximum, vloni zde skončil v 1. kole.

Londýn (Aktualizováno: 18:09 10. 7. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniil Medveděv a Jiří Lehečka

Daniil Medveděv a Jiří Lehečka | Zdroj: Reuters

Sedmatřicátý hráč světa Lehečka měl v utkání potíže s pohybem a nevypracoval si proti vítězi předloňského US Open ani jeden brejkbol. Sám naopak o podání třikrát přišel a udělal 33 nevynucených chyb. Medveděv jich měl jen 12 a zaznamenal také devět es. V další fázi narazí na Řeka Stefanose Tsitsipase, nebo Američana Christophera Eubankse.

Lehečka nezahájil utkání na kurtu číslo 1 dobře a hned v úvodní hře přišel o podání. Sám si nevypracoval žádný brejkbol a set prohrál za 39 minut. Před druhou sadou si český tenista vyžádal pauzu na ošetření pravé nohy.

Svěřenec Michala Navrátila měl trable i na začátku druhého setu a Medveděv ve třetím gamu prolomil znovu jeho servis. Za stavu 1:3 a 30:30 z pohledu Lehečky bylo utkání na zhruba čtvrt hodiny přerušeno zřejmě kvůli zdravotním potížím některého z diváků.

Mladoboleslavský rodák poté přišel o podání ještě jednou. Poté co definitivně ztratil druhý set, do třetího už se rozhodl nenastoupit.

Specifikace zranění Jirky Lehečky z tiskovky, zánět chodidla, na 99procent nesouvisí s nějakými staršími potížemi. Brzké uzdravení!!

17:28 – 10. 07. 2023

16

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme