Motocyklový závodník Márquez musí na operaci. Při úvodní Velké ceně sezony si zlomil pažní kost

Mistr světa MotoGP Marc Márquez si při pádu v úvodním závodu sezony v Jerezu zlomil pravou pažní kost a v úterý by se měl v Barceloně podrobit operaci. Je tak velmi nepravděpodobné, že by španělský motocyklový jezdec startoval příští týden v druhém dílu mistrovství světa opět na okruhu v Andalusii.

Jerez/Španělsko (Aktualizováno: 20:50 19. 7. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marc Márquez.

Marc Márquez. | Foto: Soe Zeya Tun | Zdroj: Reuters

„Někdy věci nedopadnou tak, jak by člověk očekával, ale nejdůležitější je vrátit se a pokračovat. Čeká mě teď operace, ale slibuji, že se vrátím, jak nejrychleji to bude možné, a ještě silnější,“ vzkázal na twitteru Márquez.

Salač měl v Jerezu pád a do cíle nedojel. Kornfeilovi premiéra ve třídě MotoE nevyšla

Číst článek

Sedmadvacetiletý Márquez dostal v neděli těžký „highsider“ pět kol před koncem. Osminásobný světový šampion během závodu předvedl skvělou stíhací jízdu, když se po výjezdu z trati a propadu na šestnáctou pozici propracoval zpět až na třetí místo. Pád v rychlosti 150 km/h pro něj ale znamenal konec závodu, okruh domácí jezdec opustil na nosítkách.

Následná vyšetření ukázala, že si Márquez při nehodě zlomil pravou paži. „Lékařský tým MotoGP potvrdil, že nedošlo k žádnému vážnému zranění hlavy nebo hrudníku, ale zůstane dalších 12 hodin na pozorování,“ uvedl Márquezův tým Repsol Honda.

V pondělí se mistr světa přesune do Barcelony, kde by ho měl následující den operovat specialista Xavier Mir. „Doba léčení zatím není známa,“ sdělila Honda.

Nedělní Velká cena Španělska byla pro jezdce MotoGP prvním závodem sezony, neboť v březnu v Kataru před koronavirovou pauzou se jely jen třídy Moto2 a Moto3. První výhru ukořistil Francouz Fabio Quartararo.

Sometimes things don't go as you expect but the most important thing is to get back up and move on. I hope you enjoyed the comeback! Now I'll have an operation to fix the fracture of my right humerus. I promise you all that I will come back as soon as possible and even stronger💪🏼

19:09 – 19. 07. 2020

2702 19539

Za týden se v Jerezu pojede druhý závod jako Velká cena Andalusie. V případě Márquezovy absence by mohl v továrním týmu Hondy zaskočit německý testovací jezdec Stefan Bradl.

Se zraněním se bude muset do příštího závodu vypořádat i britský jezdec Cal Crutchlow, který si při pádu v dopoledním warm upu zlomil člunkovou kost v levém zápěstí. Velká cena Španělska se jela bez něj, protože mu kvůli otřesu mozku lékaři zakázali start. Se zraněnou rukou podstoupí artroskopickou operaci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme