‚Kdo dá stý bod, peče koláč.‘ Tentokrát se hráčky USK můžou těšit na francouzskou specialitu

Basketbalistky pražského USK nastřílely poprvé v letošním euroligovém ročníku přes sto bodů. V sedmém kole deklasovaly belgické Castors Braine 102:62. Díky tomu se opět dělí o první místo ve skupině, ale také budou mít v týdnu méně tréninků. A na jednom z nich se mohou těšit na koláč.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistka ZVVZ USK Praha Valeriane Vukosavljevičová ve francouzském národním dresu

Basketbalistka ZVVZ USK Praha Valeriane Vukosavljevičová ve francouzském národním dresu | Foto: Johanna Lundberg | Zdroj: Reuters

„Ten kdo dá stý bod, peče koláč,“ vysvětluje slovenská trenérka USK Praha Natália Hejková. I proto se stává, že ne všichni chtějí stobodovou hranici pokořit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zajímavé pravidlo v kabině ZVVZ USK Praha. Kdo dá stý bod v zápase, peče koláč

„Je to tak. Valeriane ale střílela šestky a určitě si chtěla přidat body, takže tentokrát se tomu nemohla moc vyhnout,“ řekla Radiožurnálu kapitánka vysokoškolaček Kateřina Elhotová, která byla jednou ze sedmi dvouciferných střelkyň v domácím dresu.

Jako poslední se do takových čísel dostala, právě z již zmíněných trestných hodů, v samém závěru Valeriane Vukosavljevičová. Ta ještě v minulé sezoně nastupovala pod dívčím jménem Ayayiová.

„Měla jsem možnost nedat, jasně. Moc se mi ale tentokrát v útoku nedařilo, i proto jsem ty dva body dát chtěla,“ přiznává pětadvacetiletá usměvavá Francouzka.

„Nepamatuji si, jestli už pekla, ale myslím, že ještě ne,“ vzpomíná marně Elhotová a jaká je Vukosavljevičová pekařka neví ani trenérka Hejková: „Netuším, nechávají si to v šatně. Málokdy se ke mně dostane kousek koláče.“

„Co budu péct ještě nevím, posledně jsem dělal francouzskou specialitu quiche Lorraine. A všem moc chutnalo, tak asi udělám něco podobného. Nejsem totiž nejlepší pekařka, ale kuchařka ano. Slané pokrmy jsou moje,“ přiznává Valeriane Vukosavljevičová po šesté euroligové výhře USK v sedmém utkání ve skupině.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme