Vrátí se Rusům vlajka? Na odpověď se stále čeká, členové olympijského výboru se nemohou shodnout

Ruští olympionici stále nevědí, zda budou při nedělním slavnostním zakončení her pochodovat pod svou vlajkou, což by byla symbolická tečka za jejich trestem za organizovaný doping. Mezinárodní olympijský výbor odložil rozhodnutí na neděli na 1.00 středoevropského času a podle zákulisních informací nejsou jeho členové kvůli dvěma novým případům v této otázce zdaleka jednotní.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přijde Rusko o olympijské hry?

Ruská vlajka a vlajka olympijských her | Zdroj: Reuters

Původně se předpokládalo, že výkonný výbor rozhodne už v sobotu po vyslechnutí zprávy zvláštní komise, která posuzovala vystoupení ruské výpravy v Koreji.

Curler Alexandr Krušelnickij a bobistka Naděžda Sergejevová však měli v průběhu her pozitivní dopingové testy, což ruské vyhlídky na návrat vlajky hodně zhoršilo.

Přestože ukončení ruského trestu je v kompetenci výkonného výboru MOV, jeho členové rozhodli, že o něm bude hlasovat celé shromáždění, i když někteří členové už dějiště her opustili.

Prezident MOV Thomas Bach ze stejného důvodu o dvě hodiny odložil svou závěrečnou tiskovou konferenci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme