Mocné stahování nepomohlo, hokejisté nestačili na Kanadu a jsou čtvrtí. Erat ukončil reprezentační kariéru

Čeští hokejisté nezvládli na olympijském turnaji v Pchjongčchangu zápas o třetí místo a po porážce s Kanadou 4:6 zůstali na velké akci opět bez medaile. Kapitán českého výběru Martin Erat po zápase oznámil, že ukončuje reprezentační kariéru.

Pchjongjang (Aktualizováno: 16:23 24. 2. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz pouští gól

Pavel Francouz pouští gól | Zdroj: Reuters

Posledním cenným kovem zůstává bronz z mistrovství světa 2012. Bitvu o třetí příčku ztratili čeští hokejisté i na světových šampionátech v Minsku 2014 a v Praze o rok později. Poslední olympijskou medailí je bronz z Turína 2006.

Čekání na hokejovou medaili trvá. 'Rozhodčí nemá cenu komentovat,' řekl Petr Koukal

Číst článek

Neúspěšní obhájci zlata ze Soči a Vancouveru Kanaďané vykročili za bronzem již v první třetině, kterou vyhráli 3:1.

Po dvou gólech vítězů dali kapitán Chris Kelly a další útočník Andrew Ebbett, za poražené se prosadil dvakrát Roman Červenka, jednou Martin Růžička a Jan Kovář.

Kanada získala již šestou olympijskou medaili od her v Albertville 1992, kde brala stříbro. Stejně si vedla dva roky poté v Lillehammeru. Až na vrchol došel zámořský tým v Salt Lake City 2002 a pak ve Vancouveru a v Soči. V Naganu 1998 byla Kanada čtvrtá, v Turíně 2006 až sedmá.

Útočník a kapitán českého mužstva Martin Erat po porážce s Kanadou oznámil, že končí v hokejové reprezentaci. Na klubové úrovni zůstává forvard s bohatými zkušenostmi z NHL hráčem extraligové Komety Brno.

Hokej (Kangnung): Muži - o 3. místo:

ČR - Kanada 4:6 (1:3, 0:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 10. M. Růžička (Červenka), 47. Jan Kovář (Horák, Řepík), 57. Červenka (Nakládal, Mertl), 58. Červenka (Horák, Mozík) - 9. Ebbett (Robinson, Gragnani), 10. Kelly (Goloubef, Klinkhammer), 16. D. Roy (Kozun, R. Bourque), 46. Ebbett (Kozun, Goloubef), 50. Kelly (Klinkhammer), 56. Wolski (Howden). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Mayer - McIntyre (oba USA), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 4807.

jgr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme