Česko 0:0 Rakousko

Proč dopoval? kroutí hlavou curleři nad odhaleným hříšníkem Krušelnickým

Curleři na olympijských hrách v Pchjongčchangu se pozastavili nad dopingem ruského reprezentanta Alexandra Krušelnického. Podle kapitánky dánského týmu Madelaine Dupontové nebo norského stříbrného medailisty z Vancouveru Thomase Ulsruda totiž nejsou zakázané látky v jejich sportu zapotřebí.

Kangnung Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Curler Alexandr Krušelnickij s manželkou Anastasií Bryzgalovovou

Curler Alexandr Krušelnickij s manželkou Anastasií Bryzgalovovou | Foto: Cathal McNaughton | Zdroj: Reuters

Krušelnickij, jenž spolu s manželkou Anastasiou Bryzgalovovou získal v Koreji bronz v mixu, měl pozitivní nález na meldonium. Látku, která pomáhá regeneraci a může zvyšovat sportovní výkon, prý bral pouze před jejím zákazem v roce 2016. Kvůli užívání meldonia například dostala distanc na 15 měsíců ruská tenisová hvězda Maria Šarapovová.

Ruského curlera Krušelnického vyšetřují kvůli podezření z dopingu, opustil olympijskou vesnici

Číst článek

Curleři však příliš nerozumějí tomu, proč by si Krušelnickij ve fyzicky nenáročném sportu potřeboval pomoci dopingem. „Myslím, že i spousta lidí by se tomu zasmála a ptala by se, k čemu by doping v curling byl. Ani já sama netuším, k čemu by nám mohl pomoci," uvedla Dupontová.

Dnes jsou sice curleři už blíž představám o sportovcích, než tomu bylo například v roce 1988, kdy byl kanadský skip Eddie Werenich požádán vedením svazu, aby shodil pár kilogramů, aby nedělal na olympiádě ostudu, přesto si ani Ulsrud nedokáže představit, že by někdo sáhl k dopingu.

„Je těžké vidět doping v curlingu. Možná jako metař, ale i tak by bylo lepší jít prostě do posilovny," prohlásil.

Krajana se zastala i kapitánka ruské ženské reprezentace Viktoria Mojsejevová. „Vždycky říkali, že je super dělat sport, ve kterém nejsou dopingové skandály. Hlavně proto, že u nás to není o rychleji, výše, silněji (olympijské heslo), ale o přesnosti. Nevím, jaký doping ani k čemu by ho někdo mohl v curlingu použít," prohlásila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme