Hokejová reprezentace porazila v přípravě Německo i napodruhé, utkání rozhodli ve druhé třetině

Čeští hokejisté uspěli i ve druhém utkání v přípravě na mistrovství světa a porazili v Karlových Varech Německo 4:2. Stejného soupeře zdolali svěřenci trenéra Radima Rulíka v KV Areně také ve čtvrtek (3:0). Další testy čekají český výběr příští týden proti Rakousku, které nejprve přivítají ve čtvrtek v Českých Budějovicích, v sobotu se bude hrát odveta v Linci.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté národního týmu hrají přípravný duel proti Německu

Hokejisté národního týmu hrají přípravný duel proti Německu | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

V 18. minutě se ujali vedení úřadující vicemistři světa díky Justinu Schützovi, ale za 23 sekund odpověděl Radan Lenc a ve druhé třetině Češi rozhodli díky brankám Petra Kodýtka, Andreje Šustra a Michala Kovařčíka. Výsledek zkorigoval 63 sekund před koncem Alexander Karachun.

Po čtvrtečním debutu obránce Jakuba Siroty z Olomouce se dnes dočkali premiérového startu v národním týmu také brankář Lukáš Klimeš z Vítkovic a útočník Jáchym Kondelík z Českých Budějovic, který hned v úvodu zahrozil.

Gólmana Tiefenseeho potom pověřil od modré čáry Ščotka. Při Schinkově vyloučení si německý gólman poradil se střelou Ondřeje Kovařčíka a dvakrát neměl přesnou mušku z pravého kruhu Kubík.

Ve 12. minutě nabídl Filippi bekhendem do brankoviště puk Rychlovskému, který ale zamířil vedle. Po Černochově nabídce nevyšlo zakončení ani Lencovi. Ojedinělý náznak šance měl na německé straně Hungerecker, ale nedostal prostor k lepší koncovce.

V čase 17:46 ale hosté při vyloučení Matěje Stránského otevřeli skóre. Schütz si při rychlém protiútoku narazil puk se Stachowiakem a z levého kruhu prostřelil Klimeše mezi betony. Češi záhy odpověděli.

Lenc po kombinaci s Beránkem z pravého kruhu překonal Tiefenseeho střelou na lapačku, kterou německý gólman puk je škrtl. V závěru první části ještě vypálil z úhlu Kondelík a z otočky bekhendem Sirota.

V úvodu druhé části se Michal Kovařčík dostal dvakrát v rychlém sledu k nebezpečným dorážkám. V úniku se ocitl Stránský, ale Tiefenseeho nepostřelil. Při trestu Němců za špatné střídání ještě po Filippiho přihrávce Rychlovský minul, ale v čase 25:48 už Češi početní výhodu využili. Po Flekově přihrávce dorážel na brankovišti Kondelík a puk doklepl u pravé tyče Kodýtek.

Při trestu Zábranského mohl odpovědět Schütz, který se dostal před Klimeše, ale bekhendem jej nepřekonal. V 32. minutě po kombinaci Kondelíka a Šcotky se trefil Šustr z pozice za levým kruhem přesně do protějšího horního roku branky a zvýšil na 3:1.

Při Fohrlerově trestu otestovali Tiefenseeho Rychlovský a Sirota. V 38. minutě trefil Kodýtek horní tyč. Rulíkův výběr se opět radoval 58 sekund před druhou pauzou, kdy si našel na levém kruhu prostor k zakončení Michal Kovařčík a střelou k bližší tyči dal v 19. utkání v národním týmu premiérový gól.

Ve závěrečné části měl další možnost Rychlovský, ale opět nezamířil přesně. Tiefensee si poradil i s pokusy Kondelíka a Zábranského. Češi se ubránili při Šistrově trestu a Klimeše nepřekonal Fischbuch. V závěru sice Češi uzamkli Němce v obranném pásmu, ale po Kubíkově ztrátě ujel Karachun a zkorigoval výsledek.

Česko - Německo 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Lenc (O. Beránek), 26. Kodýtek (Kondelík, Flek), 32. Šustr (Ščotka, Kondelík), 40. M. Kovařčík (Kubík, Sirota) - 18. Schütz (Stachowiak), 59. Karachun. Rozhodčí: Jeřábek, Pilný - Gerát, Klouček. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 5693.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme