Fotbalisté Lazia Řím zdolali Bayern Mnichov, jediný gól padl z penalty. PSG porazil San Sebastian

Fotbalisté Paris St. Germain porazili v prvním osmifinále Ligy mistrů San Sebastian 2:0. O branky se postarali ve druhém poločase Kylian Mbappé a Bradley Barcola. Lazio Řím zdolalo Bayern Mnichov 1:0, rozhodl Ciro Immobile z penalty poté, co byl za faul vyloučen Dayot Upamecano. Odvety budou na programu 5. března.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lazio se většinou jen bránilo

Lazio se většinou jen bránilo | Foto: Alberto Lingria | Zdroj: Reuters

Mnichovský gigant za posledních třináct let chyběl ve čtvrtfinále jen jednou, v roce 2019 ho vyřadil pozdější vítěz Liverpool. Naopak Lazio usiluje o první postup do čtvrtfinále od roku 2000. Před třemi lety jeho šanci zmařil právě Bayern, když vyhrál oba zápasy. Tehdy sedmnáctiletý Jamal dMusiala byl nejmladším střelcem klubu v historii Ligy mistrů a ve středu si to v závěru prvního poločasu mohl zopakovat, ale v dobré pozici přestřelil.

Manchester City zahájil osmifinále Ligy mistrů výhrou v Kodani, Real Madrid zvítězil na půdě Lipska

Číst článek

Lazio se většinou jen bránilo, hosté sice ukázali několik povedených kombinací, ale branku za celý zápas netrefili. Po půlhodině hry předvedli při přímém kopu nacvičený signál a Leroy Sané jen těsně minul levou tyč.

Hned po změně stran hosty podržel brankář Manuel  Neuer, když nohou zmařil nájezd Gustava Isaksena. Dánský útočník se v 67. minutě dostal do šance znovu, Francouz Dayot Upamecano mu přišlápl nohu, dostal červenou kartu a Immobile pokutový kop proměnil.

San Sebastianu pro zranění vypadl ze sestavy kapitán a nejlepší střelec Mikel Oyarzabal, přesto začali hosté v Parku princů hodně odvážně. Pařížané jako by se nechali ukolébat tím, že jejich soupeř už čtyři zápasy nedal gól, a hodně mu toho dovolili.

První velkou šanci však měl Mbappé. Už v šesté minutě se řítil na branku, její strážce Álex  Remiro se ale překvapit nenechal. Ukázal, že ne náhodou udržel ve skupině čtyřikrát čisté konto a dostal jen dva góly, čímž se žádný jiný gólman v tomto ročníku Ligy mistrů pochlubit nemůže.

Citizens vyhráli v Lize mistrů i v Bělehradě a ovládli skupinu, postupují i PSG a Dortmund

Číst článek

Po čtvrthodině měli domácí štěstí při soupeřově přímém kopu, když jejich obránce Danilo Pereira na poslední chvíli zažehnal gólovou hrozbu. Těsně před přestávkou Mikel Merino otřel míč střelou z dálky o břevno francouzského mistra.

V úvodu druhého dějství domácí přidali a přišla odměna. Po rohovém kopu Ousmane Dembélého byl Mbappé včas u vzdálenější tyče a zblízka vstřelil čtvrtý gól v tomto ročníku, celkově už 44. v Lize mistrů. Brzy mohl přidat další, ale Remiro jeho střelu vytáhl na břevno. Barcolovu sólovou akci však ani on nezastavil a míč mu mezi nohama proklouzl do sítě podruhé.

St. Germain je už dvanáct let pravidelným účastníkem vyřazovací fáze, ale v posledních sedmi ročnících vypadl pětkrát v osmifinále. Hned třikrát ho přitom vyřadil soupeř ze Španělska, tentokrát má však pařížský celek před odvetou k postupu blíž.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme