Citizens vyhráli v Lize mistrů i v Bělehradě a ovládli skupinu, postupují i PSG a Dortmund

Manchester City vyhrál i šestý zápas ve fotbalové Lize mistrů a je teprve devátým klubem, jemuž se to podařilo. Obhájce trofeje zvítězil v Bělehradě nad Crvenou zvezdou 3:2 a základní skupinu ovládl už posedmé v řadě. Spolu s anglickým mistrem postupuje z druhého místa Lipsko, které zakončilo skupinu G výhrou 2:1 nad Young Boys Bern.Posledními postupujícími jsou FC Porto po výhře nad Doněckem 5:3 a Paris St. Germain po remíze v Dortmundu 1:1.

Praha (Aktualizováno: 23:39 13. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obhájce trofeje zvítězil v Bělehradě nad Crvenou zvezdou 3:2 a základní skupinu ovládl už posedmé v řadě

Obhájce trofeje zvítězil v Bělehradě nad Crvenou zvezdou 3:2 a základní skupinu ovládl už posedmé v řadě | Zdroj: Reuters

Hostům chyběl v Bělehradě kvůli zranění chodidla nejlepší střelec Nor Haaland, autor 40 branek v této soutěži, a další opory nechal trenér Guardiola odpočinout. I náhradníci ale splnili třígólovou normu ze všech pěti předchozích zápasů.

Manchester United remizoval s Galatasarayem 3:3. V Lize mistrů si zkomplikoval postup ze skupiny

Číst článek

Dvacetiletý Hamilton při premiéře za áčko prošel hladce domácí obranou a z úhlu poslal míč pod břevno. Druhý gól přidal stejně starý Nor Bobb a opět to bylo po parádní sólové akci.

V závěru si Hamilton vykoledoval penaltu a Phillips ji proměnil. Domácí sice dvakrát překonali náhradního brankáře Ortegu, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Manchester City je v Lize mistrů už 20 zápasů bez porážky, naposledy vyšel naprázdno před dvěma lety v semifinále s Realem Madrid.

V Lipsku, které mělo jisté druhé místo, se už v šesté minutě trefil domácí Šeško, ale videorozhodčí gól zrušil kvůli ofsajdu. Po změně stran si to slovinský útočník zopakoval, tentokrát už v souladu s pravidly.

Hosté sice vzápětí vyrovnali, ale Švéd Forsberg vrátil německému týmu vedení. Young Boys se i přes další porážku letos poprvé v historii Ligy mistrů odpoutali z poslední příčky a na jaře si zahrají Evropskou ligu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme