‚Čím větší ztráta, tím větší trest.‘ Barcelona může být až tři roky bez Ligy mistrů, porušila pravidla UEFA

Až na tři roky může být fotbalová Barcelona vyloučena od příští sezony z Ligy mistrů za porušení finanční fair play. Uvedl to německý list Welt am Sonntag s odkazem na dobře informovaný zdroj, podle něhož bylo účetnictví katalánského klubu značně chaotické. Výši trestu se má Barcelona podle španělského deníku Marca dozvědět v únoru.

Berlín/Barcelova Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FC Barcelona (ilustrační foto).

Barcelona může být až tři roky bez Ligy mistrů kvůli porušení finanční fair play | Foto: Michal Jurman

Španělský mistr dostal už v červenci od UEFA pokutu půl milionu eur (12 milionů korun) za porušení finanční fair play. Důvodem byly chybně vykazované zisky z prodeje nehmotného majetku.

Superliga představila nový formát. 64 týmů by se rozdělilo do tří divizí, počítá i s ženskou variantou

Číst článek

Nyní hrozí Barceloně mnohem těžší postih kvůli porušení finančních předpisů UEFA, podle kterých jsou kluby povinny mít v rovnováze výdaje a příjmy. Hodnotí se vždy poslední tříletý cyklus.

Barcelona v září oznámila čistý zisk 304 milionů eur (zhruba 7,5 miliardy korun) a zdálo se, že hrozba trestu, která se nad zadluženým klubem vznášela delší dobu, je zažehnána.

Finanční regule UEFA se však vztahují výhradně na fotbalové obchody a poslední výroční zpráva Barcelony vykázala příjmy ve výši stovek milionů eur například z prodeje televizních a marketingových práv a také z jiných sportů, které nemají na hodnocení UEFA vliv.

Podle zákulisních informací Welt am Sonntag měla Barcelona ve finančních záznamech nepořádek a může přijít o Ligu mistrů na dva až tři roky. „Čím větší ztráta, tím větší trest,“ citoval list svůj zdroj.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme