Gól Galatasaray a nová smlouva. Nejlepší střelec Sparty Haraslín podepsal na Letné víceletý kontrakt

Fotbalová Sparta Praha podepsala novou víceletou smlouvu se slovenským reprezentantem Lukášem Haraslínem, který je nejlepším střelcem týmu v sezoně. Informovala o tom na svém webu. Sedmadvacetiletý bratislavský rodák působí na Letné od léta roku 2021 a v tomto ročníku vstřelil devět branek v lize a další čtyři góly přidal Evropské lize.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský křídelník Lukáš Haraslín

Slovenský křídelník Lukáš Haraslín | Foto: Michal Čížek | Zdroj: Profimedia

„Chtěl bych Spartě za tuto příležitost poděkovat. Budu se ji snažit maximálně využít, pokračovat v tvrdé práci a odvděčit se klubu svými výkony na hřišti,“ uvedl Haraslín na klubovém webu.

„Dal se tu dohromady vynikající tým. Ještě nikdy jsem nehrál v mužstvu, které by drželo takhle spolu i mimo hřiště. S klukama trávíme na Strahově i volný čas. I to mělo samozřejmě velkou roli v tom, abych ve Spartě zůstal. Proto bylo mé rozhodování jednoduché,“ dodal slovenský křídelník.

Novou smlouvu podepsal Haraslín den poté, co gólem pomohl Spartě k postupu přes Galatasaray do osmifinále Evropské ligy.

„Teď je to takový bláznivý týden - po postupu do osmifinále jsem podepsal novou smlouvu a pak jsme se dozvěděli, že nás čeká Liverpool. Je to skvělé a těším se na to,“ řekl ofenzivní hráč, jenž také na podzim ve skupině Evropské ligy rozhodl jediným gólem o vítězství Sparty nad Betisem Sevilla.

Sparta si v Evropské lize zahraje s Liverpoolem, Slavie se utká s AC Milán. Plzeň v nižší soutěži čeká Ženeva

Číst článek

Aktuálně dvaatřicetinásobný slovenský reprezentant přišel do Prahy před dvěma a půl lety na hostování s opcí z italského Sassuola.

V květnu roku 2022 se po splnění opčních podmínek stal automaticky kmenovým hráčem Sparty a v následující sezoně byl jedním z tahounů týmu, který ukončil devítileté čekání Letenských na titul.

Během třiceti měsíců odehrál Haraslín ve sparťanském dresu 97 soutěžních zápasů. V lize vstřelil bývalý hráč Parmy a Lechie Gdaňsk v 67 duelech 20 gólů a přidal 15 asistencí. Dalších 30 zápasů odehrál v domácím poháru a evropských soutěžích, v nichž vstřelil pět branek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme