Nakaženého hráče hlásí i Mladá Boleslav. Baník, Bohemians i Budějovice můžou po dalších testech hrát

Jeden z fotbalistů širšího kádru Mladé Boleslavi měl pozitivní nález na koronavirus. Zbývající hráče a realizační tým proto dnes čekají další testy. Dodatečnou kontrolu s negativními výsledky už má za sebou Ostrava a může v neděli nastoupit k úvodnímu utkání nového ligového ročníku v Karviné. Stejně jsou na tom i Bohemians, kteří ohlásili čtyři pozitivní případy v pátek. Start do ligy stihnou i České Budějovice.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 19:25 22. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber

Trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber | Zdroj: Profimedia

Mladá Boleslav o pozitivním nálezu informovala na svých internetových stránkách. „Jedná se o jednoho hráče širšího kádru, který je bez příznaků nemoci,“ uvedl mluvčí klubu Jiří Koros. „Všichni ostatní hráči a realizační tým dnes půjdou na kontrolní testy,“ dodal.

Bohemians, Baník a Budějovice hlásí nakažené. Víkendové zápasy závisí na výsledcích dalších testů

Číst článek

Pokud se další testy v Boleslavi ukážou jako negativní, bude moct mužstvo nastoupit proti Bohemians, které už má druhé testování úspěšně za sebou. Pražský klub, který měl být původně v pětidenní izolaci, informoval o výsledcích na sociální síti twitter.

Nastoupit k utkání v Karviné může po druhém kole negativních testů Ostrava, v jejímž týmu páteční testy odhalily jednoho nakaženého. Baník tak napodobil Plzeň a Olomouc, kde se také nákaza při prvním kole testů objevila, ale po dodatečných kontrolách negativních členů týmu rovněž dostaly svolení hrát.

Českobudějovické Dynamo, které v pátek informovalo rovněž o jednom pozitivním nálezu, může v neděli absolvovat domácí zápas s pražskou Slavií. Úřadující mistři kvůli pozitivnímu testu jednoho hráče museli předčasně ukončit soustředění v Rakousku. Celek z Edenu byl po návratu v izolaci, ale další kola testů už byla negativní, takže i slávisté mohou v neděli nastoupit.

„Čtvrtý test negativní. S hygieničkou jsme si vzájemně poděkovali za příjemnou a profesionální spolupráci a popřáli si, abychom se dlouho neslyšeli,“ uvedl v sobotu na twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

Testování ukázalo jeden pozitivní nález
Jedná se o jednoho hráče širšího kádru, který je bez příznaků nemoci. Všichni ostatní hráči a realizační tým dnes půjdou na kontrolní testy. Pokud se neobjeví další pozitivní test, bude mužstvo připraveno na nedělní utkání s Bohemians.

12:01 – 22. 08. 2020

7

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme