Vidíme, kde je realita a kvalita, hodnotil kapitán Sparty Krejčí vysokou prohru s Liverpoolem

Fotbalisté Sparty prohráli úvodní osmifinále Evropské ligy s Liverpoolem 1:5. Souboj lídrů české a anglické ligy rozhodla kvalita v zakončení. Zatímco sparťané velké šance zahazovali, hráči Liverpoolu proměňovali i ty méně nebezpečné. Mluvil o tom i kapitán Pražanů Ladislav Krejčí.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Sparty Ladislav Krejčí

Kapitán Sparty Ladislav Krejčí | Zdroj: Reuters

Fotbalisté Sparty na úvod osmifinále Evropské ligy dostali lekci z produktivity, doma prohráli s aktuálně vedoucím týmem anglické ligy 1:5.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkali sparťanští fotbalisté po prohře 1:5 s anglickým Liverpoolem

„To je ten rozdíl top hráčů na světové úrovni. Troufnu si říct, že dva roky dozadu bychom takhle nehráli. Jen si z toho musíme vzít zkušenosti, aby v následujícím roce, kdy se snad budeme zase porovnávat s těmi nejlepšími, byly ty rozdíly čím dál tím menší. Rozdali jsme si to s nimi a vidíme, kde je realita a největší kvalita,“ řekl Radiožurnálu Sport kapitán letenských Ladislav Krejčí.

I když se sparťané v mnohém dokázali hráčům Liverpoolu vyrovnat, v jednom měl kapitán Pražanů Ladislav Krejčí pravdu.

V porovnání s Pražany prokázali mimořádnou kvalitu v zakončení. Mistr světa Argentinec Mac Allister to měl nejjednodušší, skóroval z penalty, kterou sám vybojoval po chybě sparťanského obránce Asgera Söresena.

Uruguayský kanonýr Darwin Nuněz se ještě do přestávky prosadil dvěma prudkými střelami, Kolumbijci Luisi Diazovi stačilo po změně stran půlmetru v pokutovém území, i trefa Maďara Dominika Szoboszalie z hranice vápna vypadala v nastavení jednoduše.

Sparťané byli v prvním poločase víckrát téměř sami před gólmanem Caoimhínem Kelleherem. Nepřekonali ho ani Lukáš Haraslín, ani Jan Kuchta a Veljko Birmančevič sám před prázdnou brankou nezkoordinoval svůj pohyb, slavili jen po vlastní brance hostujícího beka Bradleyho.

Podle Lukáše Haraslína byl největší rozdíl v produktivitě. Zatímco Sparta své šance nevyužila, soupeř byl v jejich proměňování stoprocentní.

„My jsme ty šance nevyužili, Liverpool všechny šance, které měl, tak využil. Proto dali pět gólů,“ litoval křídelník Sparty.

„Musíme jim vyjádřit respekt, za to, že sem přijeli a vzali ten zápas opravdu vážně. Podali výborný výkon, hráli naplno. Samozřejmě jsem zklamaný, že jsme dostali takové góly, a naopak vstřelili jen jeden. Zároveň jsme viděli, jak velký je rozdíl mezi českými šampiony a aktuálně vedoucím týmem Premier League,“ uznal sílu soupeře kouč Sparty Brian Priske.

Jeho svěřenci nastoupí k odvetě za týden na stadionu Liverpoolu. To Slavia přivítá v Edenu AC Milán také v odvetě osmifinále Evropské ligy a bude dohánět dvoubrankové manko po porážce 2:4 na San Siru.

Plzeň ve Štruncových sadech nastoupí v boji o čtvrtfinále proti Servette Ženeva za bezbrankového stavu – tak totiž skončil úvodní duel ve Švýcarsku.

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme