Zabavit doma děti a ještě si zasoutěžit? Kondiční trenér českých olympioniků dává tipy pro rodiče

V době pandemie koronaviru existuje několik možností, jak se doma udržet v kondici cvičením. Ale nemusíte jen cvičit, můžete si zahrát i golf, volejbal a další sporty a přitom dodržet domácí karanténu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hra na mobilním telefonu

S dětmi si doma můžete zahrát například pokojový golf a ještě si u toho zasoutěžit. | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Chtěli byste si zahrát s rodinou třeba golf, volejbal nebo další sportovní hry, ale nemůžete kvůli karanténě opustit byt? Nezoufejte, zasoutěžit si můžete s celou rodinou a přitom zůstat doma.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak můžete soutěžit doma, aniž byste museli ven na sportoviště

Nejjednodušším, ale nákladným způsobem, jak zabavit celou rodinou sportovními hrami v obýváku, je objednat si přes internet multifunkční herní stůl. Dá se na něm hrát kromě deskových her i stolní tenis, hokej, curling, bowling, fotbal, kulečník a další sporty. Ale zasoutěžit si může celá rodina i bez investice.

„Pokud nám situace nedovolí sportovat venku, můžeme si zahrát pokojový golf. Stačí nám k tomu tenisák nebo jiný míček a násada od koštěte. Jako hřiště slouží dva a více pokojů. Začínáme například v dětském pokoji, pokračujeme přes obývací pokoj a kuchyň a pak zpět do dětského pokoje. Kdo to zvládne za nejméně odpalů, tak vyhrál,“ popisuje domácí golf Pavel Provázek, kondiční a výživový poradce některých českých olympioniků.

Tenisový míček a pár knížek

Zahrát si můžete třeba i volejbal nebo nohejbal. Stačí k tomu jeden nafukovací balónek, který vám doma zbyl z oslav.

V krajním případě lze použít i nafouknutý mikrotenový sáček. Jako síť lze využít třeba tkaloun natažený mezi dvěma židlemi.

Pokud máte doma pingpongový míček, není nic jednoduššího než postavit doprostřed kuchyňského stolu pár knížek jako síťku a pálky nahradit třeba menší pánvičkou nebo prkénkem na maso. Ale taky můžete zkusit něco jiného.

„Mezi drsnější, ale oblíbenější domácí hry patří takzvaný pešek. Jeden z hráčů si klekne k sedačce a hlavu si přikryje dekou, aby nic neviděl. O to víc musí cítit, kdo ho praštil otevřenou dlaní přes zadek. Pokud uhodne, kdo to byl, tak je ve své pozici bitého vystřídán. Kdo během hry obdržel nejméně úderů, ten vyhrává.“

Tahle hra se líbí hlavně dětem, tedy pokud zrovna nejsou v křesle ony.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme