Olympiáda bez trenéra? Železný přestane koučovat Ogrodníkovou, ta se bude připravovat s konzultanty

Oštěpařka Nikola Ogrodníková na minulých olympijských hrách v Tokiu na finále nedosáhla. Letos v Paříži to třiatřicetiletá česká reprezentantka zkusí znovu, ale tentokrát nenastoupí pod trenérem Janem Železným. „Na házení určitě oslovím trenéry, nejenom české. Nevidím v tom žádný problém, když se mi sem tam někdo podívá jinýma očima na mou techniku,“ vysvětluje pro Radiožurnál Sport.

Praha/Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Ogrodníková vyhrála stříbro hodem dlouhým 61,85 metru

Oštěpařka Ogrodníková pojede na olympiádu bez trenéra (archivní foto) | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Na svou druhou olympiádu pojedu s tím, že si budu trenérem sama. Na tu první mě vedl pan trenér Železný, akorát letos jsme se domluvili, že tu spolupráci rozvážeme,“ uvedla Ogrodníková. S trojnásobným olympijským vítězem a světovým rekordmanem se loučí zhruba po třech a půl letech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oštěpařka Nikola Ogrodníková pojede na olympijské hry do Paříže bez trenéra. S trojnásobným olympijským vítězem a světovým rekordmanem Janem Železným končí spolupráci po 3,5 letech.

Bez trenéra to jde, o tom je rodačka s Ostravy přesvědčená. Jen to podle ní není pro každého: „Člověk to musí mít v hlavě nastavené trochu jinak. Musí vědět, co chce, a musí být pečlivý a svědomitý. Vím, že si teď mohu hrát s myšlenkou, že tím, co jsem vnímala předtím, tak si teď můžu dovolit udělat tak, jak bych potřebovala pro své tělo.“

Ogrodníková má stříbro z mistrovství Evropy v roce 2018 v Berlíně a loni zopakovala stejný výsledek i na Evropských hrách v Chořově. I tak ale samozřejmě nebude na přípravu úplně sama.

„Mám konzultanty, se kterými se domlouvám na tréninku v posilovně. Na technické prvky, na házení, určitě oslovím trenéry, nejenom české, ale i zahraniční. Nevidím v tom žádný problém, když se mi sem tam někdo podívá jinýma očima na techniku,“ vysvětluje.

Oštěpařka Ogrodníková na mistrovství světa neprošla z kvalifikace, vypadly i Tabačková s Gillarovou

Číst článek

Právě oštěpařskou techniku bude jako už tradičně pilovat na soustředění v Jihoafrické republice, kam odlétá na začátku února. Byť to bude přesun ze zimy do tepla, rozhodně to nebude dovolená: „Ono to vždycky na instagramu vypadá hrozně hezky, protože všichni tady mrznou a my se tam opalujeme,“ popisuje.

Realita je ale trochu jiná. „Ono totiž není moc prostoru natáčet videa z tréninku, trenér to neměl moc rád. Na sociálních sítích to ale bylo trochu třeba, protože jsem si všimla, že na nich bylo hodně kritiky, že trávíme čas jenom u bazénu a na kávičkách,“ dodává Ogrodníková.

V Jihoafrické republice se bude Ogrodníková snažit připravit tak, aby v Paříži na olympijských hrách dosáhla svého cíle. Stejného, který měla už v Tokiu: „Dostat se do finále, to je (cílem) na všech akcích. Já vím, že na to finále pořád mám.“

Adam Procházka, job Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme