VIDEO: Bývalý světový rekordman Lavillenie si na zahradě pořádá vlastní soutěže ve skoku o tyči

Bývalý světový rekordman ve skoku o tyči Renaud Lavillenie může i v době koronavirové krize pilovat v domácích podmínkách techniku, protože má k dispozici vlastní sektor na zahradě přímo před svým domem v Pérignat-les-Sarlieve. Pro zpestření tam sám pro sebe pořádá i soutěže, kterým říká „závody v domácím vězení“, a po tom sobotním se na sociální síti pochlubil, že přeskočil 561 centimetrů.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úctyhodný výkon ze zkráceného rozběhu doložil videozáznamem. „Den dvacátý. Všechno pod kontrolou! Dneska 561 cm v mé mezinárodní soutěži v domácím vězení,“ napsal třiatřicetiletý Francouz.

Velké sprinterské jméno Gatlin chce na odloženou olympiádu: Hodně lidí si myslí, že čas hraje proti mně

Číst článek

Jak je obvyklé v televizních sportovních přenosech, nechyběl u záznamu úspěšného skoku ani údaj s Lavillenieho jménem, státní příslušností i vlaječkou. A také s technickým zápisem, ze kterého je patrné, že „vítězný skok“ předvedl až na šestý pokus, zatímco předchozí výšky včetně 551 zdolal napoprvé.

Olympijský vítěz z Londýna 2012 a stříbrný medailista z předchozích her v Riu de Janeiro během své izolace pravidelně zveřejňuje příspěvky z přípravy v domácích nouzových podmínkách. S kreativitou v tréninku mu pomáhají dcerka Iris či manželka Anais, jichž využívá zejména při posilování.

Skutečných závodů se Lavillenie ani další atleti jen tak nedočkají. Start sezony je v nedohlednu kvůli pandemii koronaviru, která si jen ve Francii vyžádala aktuálně na 90 tisíc nakažených a přes 7 500 obětí nemoci COVID-19.

Kvůli celosvětové krizi byly odloženy o rok i olympijské hry v Tokiu, na nichž bude Lavillenie usilovat o návrat na trůn. Favoritem už ale nebude, mezitím mu vyrostl těžký soupeř ve švédském talentu Armandu Duplantisovi, který letos francouzskému tyčkaři sebral i světový rekord a vylepšil jej už na 618 cm.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme