Nejhorším filmem roku je muzikál o princezně Dianě. Dvě anticeny dostal i basketbalista LeBron James

Do bohaté sbírky trofejí basketbalové hvězdy LeBrona Jamese přibyla filmová anticena Zlatá malina za rok 2021. Čtyřnásobný šampion NBA ji obdržel v kategorii nejhorší herec za svou roli ve snímku Space Jam: Nový začátek. Pokračování animovaného filmu s další legendou Michaelem Jordanem z roku 1996 si vysloužilo celkem tři Zlaté maliny.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

James napodobil jiného šampiona NBA Dennise Rodmana, který obdržel anticenu za nejhoršího herce ve vedlejší roli za rok 1997 za film Double Team s Jeanem-Claudem Van Dammem.

V kategorii hlavní role tehdy „soutěžila“ další bývalá hvězda zámořské basketbalové ligy Shaquille O'Neal, ale svou nominaci za akční sci-fi Supertajná zbraň neproměnil.

James, který je v 37 letech stále oporou Los Angeles Lakers a má na kontě mimo jiné čtyři ceny pro nejužitečnějšího hráče NBA, se ocitl ve společnosti řady filmových hvězd. Zlatou malinu obdrželi například Sylvester Stallone, Adam Sandler, Kevin Costner či John Travolta. Svoji vlastní kategorii pak má Bruce Willis.

Nejvíce malin posbíral muzikál Diana o životě zemřelé britské princezny. „Univerzálně nenáviděný propadák“ streamovací služby Netflix, jak snímek nazývá server zpravodajské stanice CNN, bodoval také v kategorich nejhorších ženských hereckých výkonů, režie a scénáře.

Jared Leto a jeho přehnaný italský přízvuk v životopisném dramatu Klan Gucci – role, za kterou byl ještě minulý rok tipován na Oscara  dosáhl na anticenu pro herce ve vedlejší roli.

Naopak nejlepší letošní „vykoupení“ převedl Will Smith ve snímku Král Richard: Zrození šampionek. Jeho herecký výkon v roli otce a trenéra tenistek Williamsových je považován za favorita nedělního oscarového klání.

PŘEHLED VÍTĚZŮ ZLATÝCH MALIN ZA ROK 2021

Nejhorší snímek
Diana: Muzikál

Nejhorší herec v hlavní roli
LeBron James (Space Jam: Nový začátek)

Nejhorší herečka v hlavní roli
Jeanna de Waal (Diana: Muzikál)

Nejhorší herec ve vedlejší roli
Jared Leto (Klan Gucci)

Nejhorší herečka ve vedlejší roli
Jeanna de Waal (Diana: Muzikál)

Nejhorší filmová dvojice
LeBron Jamesa a kterékoli animovaná postavička nebo produkt studia WarnerBros (Space Jam: Nový začátek)

Nejhorší herecký výkon Bruce Willise ve filmu z roku 2021
Bruce Willis (Kosmický hřích)

Zlatá malina za nejlepší vykoupení
Will Smith (Král Richard: Zrození šampionek)

Nejhorší režie
Christopher Ashley (Diana: Muzikál )

Nejhorší scénář
Joe DiPetro (Diana: Muzikál)

Nejhorší remake, sequel nebo rip-off
Space Jam: Nový začátek

ČTK, kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme